""

Vali Polat: 23 Nisan Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 12:38

Vali Polat: 23 Nisan Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür

Yozgat Valisi Ziya Polat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101’inci yılını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 23 Nisan’ın Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olduğunu söyledi.

Vali Polat: 23 Nisan Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür
Son Güncelleme :

22 Nisan 2021 - 14:12

Vali Ziya Polat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında çocukların bayramını kutlayarak 23 Nisan’ın önemini vurguladı.
Vali Polat, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101’inci yıl dönümü ve Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir sevinç ve gururla kutladığımız bugün sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihinin değil, aynı zamanda millet iradesinin vücut bulduğu ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür.O gün millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelleri atılırken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız unutulmamış, onlara karşı duyulan güvenin bir ifadesi olarak bu bayram armağan edilmiştir. Dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk’ün dünya barışına verdiği önemi göstermiştir. Bu bayram, dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin paylaşılmasına ve dolayısıyla dünya barışına hizmet eden bir bayramdır. Devletimiz, gelecek nesillerin çağın gereklerine uygun bir şekilde eğitim almaları, kendilerini her alanda geliştirmeleri için büyük bir gayret içindedir. İnanıyorum ki sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, bilim ve teknolojiye hâkim, Milli ve Manevi değerlerimize bağlı bir nesil yetişmekte ve ülkemizin yarınları, bugünden inşa edilmektedir.”dedi.
KOVİD 19 NEDENİYLE KUTLAMALARI MAALESEF YAPAMIYORUZ

Kovid -19 salgını sebebiyle kutlamaları yapamadıklarını vurgulayan Vali Polat, “Sevgili çocuklar; bu sene Covid-19 nedeni ile 23 Nisan kutlamalarını maalesef yapamıyoruz. Ama olsun, çocuklara armağan edilen bu bayramı evlerimizde de büyük bir coşku ve sevinç içinde kutlayabiliriz. Sizleri, bu güzel günümüzde balkon ve camlarınıza bayrak asmaya davet ediyorum. Bizler de, koronavirüsle mücadele ettiğimiz bu günlerde tarihimizden aldığımız ilhamla, birlik ve beraberliğimizle bu süreci inşallah en az hasarla atlatacağız. Yeter ki bu süreçte müsterih olup, sabredip koronavirüs tedbirlerine uyalım. Yine inşallah hep birlikte anlamlı ve gurur dolu günlerimizi coşku ile kutlayacağız. Bu gururlu günümüzde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Birinci Meclis’te görev yapan üyeleri, kutsal değerlerimiz için canlarını seve seve feda eden tüm Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken, savaş ve şiddetten arınmış bir dünyayı yüreklerindeki sevgi tomurcukları ile yeşertecek olan çocuklarımızın her türlü olumsuzluktan uzak, sevgi ve güven dolu bir ortamda yetiştirilmesi noktasında, hepimize düşen sorumluluğun bilinci ile tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.