""

Vali Polat: Amacımız gelecek nesillere aktarmak « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 07:41

Vali Polat: Amacımız gelecek nesillere aktarmak

Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat’ın tarihi ve kültürüyle çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, bu tarih ve kültürünün gelecek nesillere aktarılması amacıyla Valilik, Belediye ve Bozok Üniversitesi iş birliği ile 3 ciltten oluşan bir kitap yazma çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Vali Polat: Amacımız gelecek nesillere aktarmak
Son Güncelleme :

07 Haziran 2021 - 18:12

Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat’ın tarihi ve kültürüyle çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, bu tarih ve kültürünün gelecek nesillere aktarılması amacıyla Valilik, Belediye ve Bozok Üniversitesi iş birliği ile 3 ciltten oluşan bir kitap yazma çalışmalarına başlanacağını söyledi.
Yozgat Valiliği, Belediye ve Bozok Üniversitesi arasında yazım çalışmalarına başlanılan kitap için Vali Ziya Polat Başkanlığında; Belediye Başkanı Celal Köse, Bozok Üniversitesi Rekötürü Prof Dr. Ahmet Karadağ, paydaş grupların temsilcileri ile Valilik Salonunda değerlendirme toplantısı yapıldı.
Vali Ziya Polat, yaptığı konuşmada; Yozgat tarihi ve kültürü ile ilgili bir külliyat çıkartmak hedefiyle yola çıktıklarını ifade etti.
Amaçlarının gelecek nesillere aktarmak olduğunu vurgulayan Vali Polat, “Valiliğimiz, Üniversitemiz ve Belediyemiz ortaklaşa üniversitemiz koordinesinde değerli büyüklerimizin de destekleri ile 3 ciltten oluşan bir kitap yazma hedefiyle yol almaya başlayacağız. Bu konuda hem akademik çalışma yapan hocalarımız hem de sizlerin önderliğinde Yozgat’tan gelecek nesillere aktarılabilecek en büyük yatırımlardan biri olacağını düşünüyoruz. Sağ olsun Belediye Başkanımız ve Rektör Hocamızla birlikte bu çalışmaya bismillah diyelim dedik. Arkadaşlarımız da yavaş yavaş çalışmaya başlıyorlar. Bu çalışma kapsamında da siz değerli hocalarımızla Yozgat ile ilgili bilgi sahibi olan büyüklerimizden destek almak bu projenin içerisinde yer almanızı istemek için bir toplantı yapıyoruz. En kısa zamanda bu külliyatı Yozgat’a kazandırmanın hedefi içerisindeyiz. Umarım hep beraber Yozgat’ın tarihi, kültürü ve turizmi konusunda elimizde çok büyük kaynak olabilecek külliyatın ortaya çıkacağını düşünüyorum. Hedefimiz 1 yıl içerisinde bunu yayınlamak. Bu konuda geçmiş dönemlerde de çalışmaları yapılmış ve başlanmış ancak bazı nedenlerden dolayı çalışmaların yarıda kaldığını da biliyoruz. Projemizin devam etmesi için üniversitemiz, belediyemiz ve valiliğimiz arasında protokolü imzaladık ki yarın tayinler de olsa başka sıkıntılar da olsa kurumların devamlılığı ile bu işin bitebileceğini umut ediyoruz” diye konuştu.
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ’da Yozgat’ın böyle bir esere ihtiyacı olduğunu vurguladı.
Rektör Karadağ, “Bunu biz göreve yeni geldiğimizde değerli büyüklerimiz dile getirmişlerdi. Biz de bu bakımdan üniversitenin var olan potansiyeli çerçevesinde bir protokol imzalayarak bu projeyi hayata geçirelim istedik. Daha önce bir çalıştayımız olmuştu ve orada söylenen şey, daha önce de buna benzer bir çalıştayın olduğu fakat bir türlü bu eserin hayata geçirilemediği ve kazandırılamadığı idi. Tabi geçmişte bu anlamda yapılan çalışmaların bir anlamı ve değeri var. Orada yapılan çalışmalar belki dikkate alınacak ama biz bu beklentinin de inkıtaya uğramaması için belediye, valilik ve üniversite olarak bir araya gelip nasıl bir yol haritası çizebiliriz dedik ve bu konuda kararlılık ortaya koymak adına bir protokol imzaladık. Kısa zaman içerisinde de bu projenin hayata geçirilmesi için bir Baş Editör olarak Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Güngör Hocamızı tayin ettik ve alan editörlerimiz oluştu. İki hafta önce bir toplantı yaptık. Bir taslak oluşturduk. Bu çalışmada sadece Yozgat Bozok Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyeleri görev almıyor. Yozgat ile ilgili çeşitli çalışmaları olan tarihçilerin de içinde olduğu çok geniş tabanlı bir yayın grubu karşınızda. Bu çalışma da kabataslak bir içindekiler kısmı oluşturduktan sonra, sizlerle çok sık aralıklarla bir araya gelip eserin artık ete kemiğe bürünmesi aşamalarında eksikleri neler, ilave edilmesi gerekenler neler bu öngörüleri de sürekli geri bildirimler alarak ortaya bir eser çıkaracağız” şeklinde konuştu.
Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ise Yozgat ile alakalı çalıştaylar yapıldığını hatırlattı.
Başkan Köse, “ Yozgat’ın tarihi ve kültürü ile çalışmalar yapıldı. Ama bu eser ihtiyaçtan dolayı ortaya çıktı. Aslında tüm çalışmaları içine alabilecek, değerli katılımcıların katkılarını içine alabilecek ve geleceğimize ışık tutabilecek bir eser ortaya çıkacak. Bu eser hem şehrimizin tanıtımı açısından hem de kültürümüze katkı sağlayacak hem de özellikle akademik araştırmalara da yön verecek bir eser olacak” ifadelerini kullandı. (Alpaslan Demir)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.