""

Vali Vekili Altun’un O açıklaması « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:46

Vali Vekili Altun’un O açıklaması

Vali Vekili Altun’un O açıklaması
Son Güncelleme :

05 Kasım 2018 - 7:00

Yozgat’ta eskiden görev yapan Vali yardımcıları daha aktifti… Halkın arasından çıkmaz, sosyal faaliyetlerin bilinen ve görünen yüzleri idi…

Yozgat’ta zaman geçtikçe değişen birçok şey arasında Vali yardımcıları da işten eve evden işe gidenler arasında yer aldı… Arada birkaç yakın bulduklarını ziyaret etmek dışında fazlaca sosyal hayatta görmek pek mümkün olmaz bir durumla karşı karşıyayız.

Hâlbuki Vali’den önce vali yardımcısının Yozgat’ta yapacağı o kadar çok sosyal işler var ki, bunları konuşmadan ortaya çıkarmak her zaman mümkün değildir…

Bu cümleden hareketle bugün sohbetimizde Vali Yardımcısı Salih Altun’dan biraz bahsetmek istiyorum… Vali adına önemli birçok birim ve kurumdan sorumlu olan Altun’un görev alanı için Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Konya Ovası Projesi üzerinde çalışmakta bulunmaktadır.

* * * *

Birkaç hafta önce Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ofisini ziyaret ettiğimizi burada yaptığımız sohbeti yazmıştım…

Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız ile önemli çalışmalarda bulunduklarını Vali Yardımcısı Salih Altun’un ağzından sizlere aktarmıştım…

Bugün Yozgat’ın Turizm potansiyeli üzerinde durmak istedim… Bu konuda Vali Yardımcısı Salih Altun’un bir açıklaması dikkatimi çekti… Biraz bundan bahsetmek istiyorum.

Yozgat’ın her yönü ile gelişime açık, yatırım ve turizm potansiyeli yüksek bir il olduğunu ve yerleşke olarak da her tarafa aynı eşit mesafede olmasıyla bir avantajının bulunduğunu zaman zaman yazılarımda paylaştım.

* * * *

İşte aynı konudan bahseden Altun, “Hızlı trenin faal hale gelmesi ve havaalanımızın açılması ile birlikte bu potansiyelden daha fazla yararlanma imkanı bulacağız. Yozgat’ımız Çamlığı ile Fatih, Oluközü, Kadıpınarı, Üçtepeler, Davulbaz tabiat parkı ile Sarıkaya, Sorgun, Merkez ve Yerköy’deki termal Kaynakları ile, UNESCO dünya mirası geçici listesine alınan Sarıkaya Roma Hamamı, Kerkenez Harabeleri ve tarihi konakları ile eşsiz bir turizm potansiyeline sahiptir.”

Vali Yardımcısı Altun, “KOP Bölgesi Entegre Turizm Master Planı” kapanış toplantısında yaptığı konuşmanın devamında üzerinde durulması gereken bir hususa şu ifadelerle dikkat çekti; “Ülkemizin makroekonomide sağladığı başarının sürdürülebilmesi, her bölgeyi ve her kesimi içine alan yapısal ve mikro dönüşümün sağlanabilmesine bağlıdır. Bu bakımdan, her bölgenin kendi şart ve imkânlarına duyarlı, yerel düzeyde yapısal dönüşüm hedeflerine odaklı ve çok yönlü bir bölgesel gelişme politikaları uygulanmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan nezdinde bir devlet politikası olarak belirlenen 2023 vizyonu çerçevesinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılına kadar ülkemiz için milli gelirden ihracata, spordan sanata, bilim ve teknolojiden üretkenliğe, sanayiden ticarete pek çok alanda hedefler konulmuş olup bu hedeflere ulaşma yolunda emin adımlarla ilerlenmektedir.”

 

  • Esnaf ziyaretinden sonra şimdide İlçede bulunan sağlık ocaklarını ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulunan Başkan!
  • Hükümetin beyaz eşya ve benzeri ürünlerde yaptığı KDV indirimlerine atfen doğalgaz ve akaryakıt ürünlerinde de indirim olmasını teklif eden Oda Başkanı!
  • Üniversitedeki bazı görevlerden ayrılarak, boş zamanını çeşitli üniversitelerde eğitim vererek değerlendiren Akademisyen!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.