""

Vali Yurnaç: Her insan bir engelli adayıdır « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 04:39

Vali Yurnaç: Her insan bir engelli adayıdır

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, pozitif ayrımcılık uygulayacağı guruplar arasında engelli vatandaşlarında olduğunu vurgulayarak, her insanın bir engelli adayı olduğunu söyledi.

Vali Yurnaç: Her insan  bir engelli adayıdır
Son Güncelleme :

10 Aralık 2016 - 7:00

Vali Kemal Yurtnaç,Rehabilitasyon Merkezinde kalan ve kollarını kullanamadığı için ağzıyla tuttuğu fırçayla bine yakın resim yapıp şiir kitabı yazan bedensel engelli Narin Işık’ı makamında misafir etti. 3 yaşında çocuk felci geçirdiğini ve kısmen felç olduğunu belirten Narin Işık, ayaklarının tutmadığını, 2007 yılında rahatsızlığının ilerlemesiyle elleri ve kollarının da tutmamaya başladığını söyledi.
Yaşadığı olumsuzluklara rağmen hayattan hiçbir zaman kopmadığını belirten Işık, “Resim yapmayı çok seviyordum. Ellerimi de kullanamaz olunca ağzımla resim yapmaya başladım. Ağzımla resim yaptığımı gören hocam beni takdir etti, bana çok güzel resim yaptığımı söyledi. Bu şekilde resim yapmaya devam ettim” dedi.
VALİ BEY, YAPTIĞIM RESMİ MAKAM
ODASINA ASMASI BENİ OLDUKÇA
SEVİNDİRDİ
Işık, ağızla fırça tutup resim çizmenin çok zor olduğunu dile getirerek, ”Elle istediğin şekilde fırçayı kullanabilirsin ama ağızda zor oluyor. Tamamen gözünle odaklanıyorsun. Bir de şekli vermek çok zor. Yaptığım resimlerin birçoğunu arkadaşlarıma ve sevdiğim insanlara hediye ettim. 3 Aralık Engelliler Gününde sayın valimiz bizleri ziyarete geldiğinde kendisine de bir tane tablo hediye ettim. Şimdi makamında beni misafir etti ve verdiğim tabloyu makam odasına asmış olması beni oldukça sevindirdi. Sayın valimizin bu davranışı bizlere vermiş olduğu değerin bir göstergesidir. Kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Vali Kemal Yurtnaç ise azminden dolayı Narin Işık’ı tebrik etti. Yurtnaç, “Bizim pozitif ayrımcılık uygulayacağımız guruplar arasında engelli kardeşlerimizde var.
Her insan bir engelli adayıdır. Hiçbirimizin bir dakika sonrası bile garanti değildir. Narin kardeşimiz küçük yaşta geçirmiş olduğu bir rahatsızlık sonucu engelli kamış. 2007 yılında ise ellerini ve kollarını kullanamaz hale gelmiş. Vücudunun tamamı felç olmasına rağmen Narin hiçbir zaman hayattan kopmamış ve sevdiği işi yapmaya yani resim yapmaya devam etmiş. Ben kendisini azminden dolayı bir kez daha tebrik ediyor, bu davranışın hem sağlıklı insanlara hem de engelli insanlarımıza bir örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.