""

Vali Yurtnaç: Biz faaliyetlerimizi başarıya ulaşmak için yapıyoruz « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 04:31

Vali Yurtnaç: Biz faaliyetlerimizi başarıya ulaşmak için yapıyoruz

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Bağımlılıkla Mücadele toplantısının yapılmış olmasının bir başarı olmadığını, bir faaliyet olduğunu belirterek, “Biz faaliyetlerimizi başarıya ulaşmak için yapıyoruz” dedi.

Vali Yurtnaç: Biz faaliyetlerimizi  başarıya ulaşmak için yapıyoruz
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2018 - 7:00

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Bağımlılıkla Mücadele toplantısının yapılmış olmasının bir başarı olmadığını, bir faaliyet olduğunu belirterek, “Biz faaliyetlerimizi başarıya ulaşmak için yapıyoruz” dedi.
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı İl Sağlık Müdürlüğünde Vali Kemal Yurtnaç başkanlığında yapıldı.
Yapılan çalışmaların sonuç odaklı olması gerektiğine vurgu yapan Vali Yurtnaç, madde bağımlılığı ile mücadele çalışmaları sadece zabıtanın, kolluk kuvvetlerinin görevi olmadığını, bütün kurumların ve bütün vatandaşların görevi olduğunu söyledi.
Uyuşturucu ile mücadelede her kurumun katkı vereceği bir konusu bulunduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, “Bu tür toplantıların özelliği ortak akıl ve fikir alışverişinde bulunmak. Sadece toplantı yapmak tek başına bir başarı değildir. Burada alınan kararlar ve ortak fikirleri icraata geçirmemiz lazım.
Bu mücadelenin içine özellikle anneleri de katmalıyız. Çünkü anne çocuğunda ki değişimi babadan daha iyi analiz edebilir. Böyle bir durumda daha işin başlangıcında müdahale etmek çok önemli” diye konuştu.
Çocuklara ve gençlere uyuşturucu ve benzeri maddelerin zararını anlatan kısa filmler izletilmesinin faydalı olabileceğini vurgulayan Vali Yurtnaç, “Mesela uyuşturucunun zararlarını anlatan bir web sitesi kurulabilir. Burada konuyla alakalı sürekli görsel ve videolar oynatılabilir. Bu videoları okullardaki toplantılarda öğrencilere izlettirebiliriz. Sosyal medya şu anda hayatımızın her alanında var. Bağımlılıkla mücadeleyi sosyal medyadan da sürdürebiliriz. Bunun yanında Gençlik Spor İl Müdürlüğü, spor kulüpleri, meslek odaları, esnaf odaları ve STK’ları da bu işin içine katacağız. Gençlerimizi bu tuzağa düşmeden önce bilinçlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından bağımlılıkla mücadele konusu, kurumların yaptığı çalışmalar slayt gösterisi eşliğinde kurul üyelerine anlatıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.