""

Vali Yurtnaç: Bu yılı ilimizde Necip Fazıl, yılı olarak belirledik « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 12:12

Vali Yurtnaç: Bu yılı ilimizde Necip Fazıl, yılı olarak belirledik

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Türk Edebiyatı ve şiirinin önemli isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek’in mısralarında hafızalarda yer edinen eserlerin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirterek, bu yılı Yozgat’ta Necip Fazıl yılı olarak belirlediklerini söyledi.

Vali Yurtnaç: Bu yılı ilimizde Necip Fazıl, yılı olarak belirledik
Son Güncelleme :

07 Nisan 2017 - 7:00

Necip Fazıl yılı etkinlikleri kapsamında Yozgat Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “16 ses 16 şiir” programı düzenlendi.
Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen şiir dinletisinde, il merkezi ve ilçelerde görev yapan öğretmenler, Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi müzik gurubunun müzikleri eşliğinde üstadın 16 şiirini seslendirdi.
Vali Kemal Yurtnaç, program sonrası yaptığı konuşmada, bu yılı Yozgat’ta Necip Fazıl yılı olarak belirlediklerini söyledi.
ÜSTADIN ŞİİRLERİNİ GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ
Yıl içerisinde Necip Fazıl etkinlikleri yaptıklarını hatırlatan Vali Yurtnaç, “Arkadaşlarımızla düşündük ve bu sene ilimizde Necip Fazıl etkinlikleri yaptık. Mutlaka hepimizin hafızalarında üstadın birkaç mısraları var. Bunu gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi. Biz bundan sonra her sene bir fikir adamını Yozgat’ta o yılın etkinliği olarak devam ettireceğiz. Önümüzde ki eğitim öğretim yılı için üstadın şiirlerinin bulunduğu bir CD hazırlayacağız ve bu şiirleri taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz okullarına giderken servislerinde dinleyecek. Bunlar küçük ama millete yön veren dokunuşlar” dedi.Güzel binalar, okullar, yollar yapmanın güzel şeyler olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Toplumu imar etmek sanatçıların, şairlerin, yazarların işidir. Zira bunlarda nezaket ve zarafet vardır. Biz bu anlayışı topluma kattığımız oranda o toplum yükselip yücelecektir. Herkesin üstattan alması gereken mutlaka bir şeyler var. Öğrencilerimizi biz bu tür şeylerle bilgilendirip bilinçlendireceğiz” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan Necip Fazıl resim sergisi gezildi.Şiir dinletisi ve resim sergisi katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.