""

Vali Yurtnaç: Bütün köy yollarımızı sıcak asfaltla buluşturacağız « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 02:27

Vali Yurtnaç: Bütün köy yollarımızı sıcak asfaltla buluşturacağız

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, bugüne kadar köy yollarının zift üzerine mıcır atılarak yapıldığını, asfaltın bir kış geçtikten sonra bozulduğunu ve kullanılamaz hale geldiğini belirterek, nüfus oranına göre başlanılarak bütün köy yollarının sıcak asfaltla buluşturacaklarını söyledi.

Vali Yurtnaç: Bütün köy yollarımızı  sıcak asfaltla buluşturacağız
Son Güncelleme :

26 Mayıs 2017 - 7:00

.
Vali Kemal Yurtnaç, Sorgun’da yapımı devam eden yatırımlarda incelemelerde bulundu.
Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar’dan Sorgun’da yapılan yatırımlar hakkında bilgi alan Vali Yurtnaç, beraberindekilerle birlikte ilk olarak Yeni Çeltek Kömür işletmelerinin kapanan eski kömür havzasında inceleme yaptı.
Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Vali Yurtnaç’a 1 milyon 400 bin metrekarelik bu alana büyük bir proje hazırladıklarını ve bu alanı rehabilite ederek, ekonomiye kazandıracakları bilgisini verdi.
Sorgun’da ki incelemelere Erzincan Valisi Ali Arslantaş’da katıldı. İnceleme sonrası Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Vali Kemal Yurtnaç’a çini hediye etti.
KÖY YOLLARI SICAK ASFALTA
KAVUŞUYOR
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte köy yollarında iyileştirme çalışmaları başladı.
Vali Kemal Yurtnaç, Sorgun’a bağlı Akoluk – Çavuşköyü grup yolunda incelemelerde bulunarak, İlçe Özel İdare Müdürü Metin Kayhan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bugüne kadar köy yollarının genellikle zift üzeri mıcır serilerek yapıldığını belirten Vali Yurtnaç, “Bu yolların üzerinden de bir kış geçtikten sonra bozuluyor ve kullanılmaz hale geliyor. Biz Yozgat genelinde köylerimizin yollarını sıcak asfalt yapmak için girişimlere başladık. İl özel idaremize ait saatte 80 ton sıcak asfalt üretimi yapan tesisimize ek olarak saatte 240 ton sıcak asfalt üreten bir tesis daha kurduk. Araç trafiği yoğun ve nüfusu fazla olan köylerimizden başlayarak tüm köylerimizin yollarını sıcak asfaltla buluşturacağız” dedi.
Vali Yurtnaç ve beraberindekiler daha sonra Aşağıkarahacılı köyüne döşenen kilit parke yolunu, tarihi köy konağında ve Yeniyer Beldesine geçerek beldede yapımı devam eden 12 derslikli ilkokul ve Yeniyer Kültür Merkezi inşaatında incelemede bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.