""

Vali Yurtnaç: Devletimiz her türlü desteği sağlıyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:27

Vali Yurtnaç: Devletimiz her türlü desteği sağlıyor

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli ve otizmli çocukların eğitim gördüğü Uğur Bektaş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezini ziyaret etti. Vali Yurtnaç, devletin bu tür dezavantajlı guruplar için her türlü desteği verdiğini söyledi.

Vali Yurtnaç: Devletimiz  her türlü desteği sağlıyor
Son Güncelleme :

21 Mart 2017 - 7:00

Sınıfları tek tek gezerek okulda eğitim gören öğrencilerle ilgilenen Vali Yurtnaç, okul müdürü ve öğretmenlerden öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı.Öğretmenlerin titizlikle bu çocukların eğitimine katkı sağladığını belirten Vali Yurtnaç, “Yapılan bu iş memuriyetten daha çok gönüllülük işi.
Öğretmenlerimiz bu tür dezavantajlı çocukların eğitiminde büyük bir sabır göstermeleri gerekiyor. Bu sabrın mükafatı da inşallah manevi olarak büyük olacaktır” dedi. Çocuklarla birlikte etkinlikler yapıp onlarla vakit geçiren Vali Yurtnaç, ailelerle görüşerek sıkıntılarını dinledi. Devletin bu tür dezavantajlı guruplar için her türlü desteği verdiğini ifade eden Vali Yurtnaç, “Devletimizin sunduğu imkanlarla bu tür guruplara yardımcı olmak bizim görevimiz.
Allah’tan gelene biz karşı gelemeyiz. Verdiği güzel nimetlere karşı şükredip, olumsuz bir durumda isyan etmeyeceğiz. Bu çocuklarımızı bu şekilde kabullenmek zorundayız. Kendinizi ve onları toplumdan soyutlamayın. Kendinizle ve toplumla barışık olun. Bu her insanın başına gelebilir. Anne baba olarak sizlerin yükü ağır ve meşakkatli. Büyük sabır gerektiren bir yükün altındasınız ve bunun mükafatını inşallah en güzel şekilde alacaksınız” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.