""

Vali Yurtnaç: Fransız işadamlarına Yozgat’ın yatırım fırsatlarını anlattı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 19:45

Vali Yurtnaç: Fransız işadamlarına Yozgat’ın yatırım fırsatlarını anlattı

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat’ın konumu itibariyle önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, kendisini ziyarete gelen Fransız işadamlarına Yozgat’ın yatırım fırsatlarını anlattı.

Vali Yurtnaç: Fransız işadamlarına  Yozgat’ın yatırım fırsatlarını anlattı
Son Güncelleme :

27 Eylül 2018 - 10:23

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat’ın konumu itibariyle önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, kendisini ziyarete gelen Fransız işadamlarına Yozgat’ın yatırım fırsatlarını anlattı.
Yozgat’ın yatırım alanlarının tanıtım çalışmaları meyvesini vermeye başladı.
Yurt içinde ve yurt dışında yapılan tanıtım çalışmaları bir yandan devam ederken, öte yandan da Yozgat’a yatırım yapmaya gelen iş insanları Yozgat’ı tanımak, yatırım fırsatlarını görüp öğrenmek amacıyla ilimizi ziyaret etmeye başladı.
Son olarak Fransa’da plastik üretimi yapan ve bin 200 tane fabrikanın yer aldığı Ain bölgesinde Oyonnax şehrinde yaşayan Fransız iş adamları Yozgat Valiliğini ziyaret ederek Vali Kemal Yurtnaç’tan Yozgat’ta ki yatırımlar konusunda bilgi aldı.
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen görüşmede Fransız iş adamları anlatılan konuları değerlendireceklerini, yerli bir partner bulmalarının kendilerinin önünü açıp Yozgat’a yatırım yapma konusunda cesaret bulacaklarını ifade etti.
Bununla birlikte Yozgat’ta önümüzdeki süreçte devreye girecek olan havaalanı, hızlı tren ve termal kaynakların varlığı misafir iş adamlarının ilgisini daha da artırdı.
Öte yandan tanıtım süreci ile alakalı önümüzdeki Cumartesi günü Türkiye’de ki büyük 6 turizm yatırımcısı ile Yozgat’ta ki termal kaynakların faaliyete geçirilip 5 yıldızlı otel yapımı konuları hakkında bir toplantı düzenlenerek üreten Yozgat’ı ortaya çıkarma gayretleri devam edecek.
Fransız iş adamları, yurt dışında Türkiye ile alakalı olumsuz yargı duyduklarını, ancak buraya geldiklerinde durumun hiçte anlatılan gibi olmadığı, hem Türkiye’de hem de Yozgat’ta yatırım yapmak ve yaşamak için güzel bir ortamın olduğunu ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.
Görüşmeye Vali Yurtnaç’ın yanı sıra, Sorgun TSO Başkanı Üzeyir Arslan, OSB Müdürü Erdoğan Öztürk, Kültür ve Turizm İl Müdürü Metin Halıcı, ORAN Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız ve yurt dışında üretim yapan hemşehrimiz Nuri Meriç katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.