""

Vali Yurtnaç: Hesap verebilir bir idare tarzının oluşturulmasını amaçlıyoruz « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 16:18

Vali Yurtnaç: Hesap verebilir bir idare tarzının oluşturulmasını amaçlıyoruz

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, kamu görevlilerinin sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini belirterek, amaçlarının hesap verilebilir bir idare tarzının oluşturulması olduğunu söyledi.

Vali Yurtnaç: Hesap verebilir bir idare  tarzının oluşturulmasını amaçlıyoruz
Son Güncelleme :

24 Mart 2017 - 7:00

Vali Kemal Yurtnaç, ‘Halk Toplantıları’ çerçevesinde Sarıkaya’da mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.
İlçe ve köylerde yaşanılan, karşılaşılan sorunlarla bu sorunlara ilişkin çözümlere ulaşmadaki mesafenin kısaltılması, kamu kaynaklarının etkin kullanılması, bürokratik engellerin kaldırılması ve çözüme ilişkin süreçlerin hızlandırılmasına yönelik planlanan muhtarlar toplantısının üçüncüsü Sarıkaya ilçesinde gerçekleştirildi.
2016 yılının son aylarında İlçe ve Köyler Yatırım İzleme ve Değerlendirme Toplantıları yaparak muhtarlar ve halkla daha önce bir araya geldiklerini hatırlatan Vali Yurtnaç, artık her ay bir ilçede bu toplantıları gerçekleştireceklerini belirtti.
Vali Yurtnaç, burada yaptığı konuşmada toplantının amacının halkın sorunlarını dinlemek, çözüm üretmek, halkın memnuniyeti ölçmek ve koordinasyonu gerektiren konuların ortaya çıkarılmasını sağlamak olduğunu vurguladı.
Bu çerçevede idarenin yapmak istediği çalışmaların ortaya çıktığını belirten Vali Yurtnaç, “Bizler geçen yıl içerisinde yaptığımız İlçe ve Köyler Yatırım İzleme ve Değerlendirme toplantıları ile 13 ilçemizi gezerek muhtarlarımızla, belediye başkanlarımızla, kaymakamlarımızla ve halkımızla bir araya gelip onların sorunlarını dinledik. Bu toplantılarda aldığımız notlarımızı da bir kitap haline getirerek ilgili kurumlarımıza dağıttık. Bu kitap bize yol haritası olacak. Nerelerde bir noksanlığımız var, nerelerde eksiklikler ve ihtiyaçlar var bunların tamamı bu kitap içerisinde yer alıyor.
Şimdi de her ay bir ilçemizde mahalle ve köy muhtarlarımızla bir araya gelerek geçmişte aldığımız notlardan neler yapılmış, neler eksik kalmış, şimdi ne gibi ihtiyaçlar doğmuş onları belirleyerek takip edip sonuçlandıracağız. Tüm bunların amacı hesap verebilir bir idarenin oluşturulması. Kamu görevlilerinin sorumluluk bilinci içerisinde vatandaşlarımıza hizmet etmelerinin sağlanması” dedi.
MESELE SORUNLARI TAKİP EDİP ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI
Meselenin sorunların olması olmadığını, meselenin sorunların takip edilip çözüme kavuşturulması olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, “Toplantıların en önemli amaçlarından biri de bu. Özellikle köy yollarında bu sene sıcak asfalt çalışması yapacağız. Çalışmalara gurup yolları ve en çok trafiğin olduğu yollardan başlayacağız. Bunu düzgün bir şekilde yapacağız. Göstermelik bir yol yapmayacağız. 1 sene içinde bozulacak yollar değil, en az 10-15 yıl dayanabilecek yollar yapacağız. Yeni kurduğumuz asfalt plenti de Nisan ayı içerisinde inşallah faaliyete geçecek” diye konuştu.
SARIKAYA TARİHİ DEĞRELERİ İLE ÖNE ÇIKIYOR
Sarıkaya’nın tarihi değerlerini ilin tanıtımı için ön plana çıkarmaya çalıştıklarını kaydeden Vali Yurtnaç, “Geçmişi 2 bin yıl öncesine dayanan Roma Hamamı ve buna benzer tarihi eserler olduğu için Sarıkaya’ya özel önem veriyorum. Bu tarihin burada olması dolayısıyla Sarıkaya’nın biraz öne çıkması gerekiyor. Sadece Sarıkaya değil, Yozgat’ın tanıtımı için de önemli bir yer burası.
Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da Emitt Fuarında ilimizi tanıttık. Bu hafta da Ankara’da yine bir fuara katılıyoruz ve burada da yine Roma Hamamını ön planda tutarak ilimizi her yönüyle tanıtacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından eğitim, sağlık, tarım, kültür ve turizm ile köy alt yapısı konularında geçtiğimiz yıl yapılan toplantılarda belirlenen sorunların gerçekleşme oranı ile ilgili ilgili kurum müdürleri brifing verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.