""

Vali Yurtnaç: Hükümet istihdamı desteklemek için yeni program ortaya koydu « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:24

Vali Yurtnaç: Hükümet istihdamı desteklemek için yeni program ortaya koydu

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, hükümetin istihdamı desteklemek açısından ortaya yeni bir program koyduğunu söyledi.

Vali Yurtnaç: Hükümet istihdamı  desteklemek için yeni program ortaya koydu
Son Güncelleme :

23 Şubat 2017 - 7:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına yönelik olarak başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” konulu program Şehir Hastanesi Konferans Salonunda Vali Kemal Yurtnaç başkanlığında yapıldı.
İşkur Yozgat İl Müdürlüğü öncülüğünde yapılan toplantıya il ve ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile işverenler katıldı.
İşkur İl Müdür Vekili Zarife Başer katılımcılara teşvikten yararlanma şartlarını anlattı.
Teşvik uygulamasından özel sektör işverenlerinin yararlanacaklarını ifade eden Başer, “İşverenler, bu yıl sonuna yani 31 Aralık’a kadar 2016/Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanacaklardır.İşverenlerin 01/02/2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir.Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti 2 Bin 177 TL’dir. Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece Bin 404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır.Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır. Teşvik uygulaması 31/12/2017 tarihine kadar geçerli olacaktır. Bu teşvikten yararlanacak işverenler; aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır” diye konuştu.
Vali Kemal Yurtnaç ise, hükümetin istihdamı desteklemek açısından ortaya yeni bir program koyduğunu belirtti.
AMAÇ İŞSİZLİĞE ÇARE BULUP,
ÜRETİME DESTEK
OLMAKTIR
Mevcut istihdama artı en az 1 istihdam sağlayacak olan bu yeni programın çalışmalarının hem özel sektör adına hem de kamu çalışacakları adına yeni bir bakış açısı getireceğini belirten Vali Yurtnaç, “Bunun amacı, işsizliğe çare bulup, üretime destek olmaktır.Bu konuda genç nüfusumuzu nitelikli hale getirmemiz lazım.
Bu genç nüfusa eğer istihdam alanı oluşturamazsak, onları nitelikli hale getiremezsek bizim için büyük problem olur.İyi bir aşçı, iyi bir şoför, iyi bir kepçe operatörü, iyi bir özel güvenlik elemanı hepimizin noksanı. Ama insanlarımız niteliksiz bir halde ben işsizim diyorsa, organize sanayi bölgesine gönderdiğimizde de orada ki iş ağır ben çalışamıyorum diyorsa burada bir iş beğenmemezlik vardır. Organize sanayi ile irtibat halindeyiz bize iş için gelenleri buraya ve İşkur’a yönlendiriyoruz” dedi.
Nitelikli elemana her zaman ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Vali Yurtnaç, “Bu programlarla özel sektöre destek olmamız gerekiyor. Özel sektörün nitelikli elemana ihtiyacı var. Onlar çalışıp üretecek ki vergi verecek, sigorta primi yatıracak biz ayakta kalacağız. İnsanlarımızı boşta oturmaya, gününü verimsiz geçirmeye, verimsiz işlerde çalışmaya yönlendirirsek ve kapıyı çok açarsak bu yanlış olur.
Özellikle Organize Sanayi Bölgesinde ki firmalara bu sistemi anlatacağız. Firmalarımıza rica edeceğiz. Bu sayede işsizlerimize bir nebzede olsun katkıda bulunmuş olacağız.
Bu konuda büyük bir gayret var ve inşallah bu gayretle güzel sonuçlara ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.