""

Vali Yurtnaç: Karanlıkdere’yi bağcılık alanında canlandıracağız « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:00

Vali Yurtnaç: Karanlıkdere’yi bağcılık alanında canlandıracağız

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, şehrin Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden birisi olduğunu belirterek bu kapsamda Şefaatli İlçesindeki Karanlıkdere’yi bağcılık konusunda canlandıracaklarını söyledi.

Vali Yurtnaç: Karanlıkdere’yi  bağcılık alanında canlandıracağız
Son Güncelleme :

29 Kasım 2016 - 7:00

Şefaatli’de bulunan Karanlıkdere Vadisinde ki üzüm bağlarını geliştirmek amacıyla 23-25 Kasım tarihlerinde Denizli’ye gezi düzenlendi. Vali Kemal Yurtnaç öncülüğünde gerçekleştirilen inceleme gezisine, Şefaatli Kaymakamı Çağlayan Aydın, Belediye Başkanı Zeki Bozkurt ve Karanlıkdere’de üzüm bağı bulunan 15 çiftçi katıldı. Karanlıkdere projesinin hayata geçirilmesi için öncülük yapan Vali Kemal Yurtnaç’a teşekkür eden Kaymakam Çağlayan Aydın, “Bu inceleme gezisinin ilçemizde uygulanacak proje için çok verimli olduğunu düşünüyorum. Karanlıkdere’de bulunan üzüm bağlarını eski günlerinde olduğu gibi daha verimli hale getirmek için çalışmalar başlatıldı. İnşallah gezip gördüğümüz üzüm bağlarında ki sistemleri bizde ilçemizde uygulamak amacıyla Kabalı’da olduğu gibi çiftçilerimizle görüşüp arazi toplulaştırması yaparak Karanlıkdere’yi bağcılık alanında canlandırmak istiyoruz” dedi. Vali Kemal Yurtnaç ise, Karanlıkdere’de bulunan üzüm bağlarının eski günlerine kavuşması, bağcılık konusunda kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla Denizli’ye gezi düzenlediklerini belirterek, “İlimiz ve ilçelerimizde tarım ve hayvancılığı daha da geliştirmek istiyoruz.
Bu kapsamda ilçe kaymakamlarımıza talimat verdim. Her ilçede uygun bölgelerde arazi toplulaştırması ile projeler yapacaklar. Şefaatli ilçesinde bulunan Karanlıkdere mevki de bu uygulamayı yapmak için uygun bir bölge. Bu bölgede üzüm bağlarını ve meyveciliği geliştirmek adına bir çalışma başlattık. Bu kapsamda Denizli’de bulunan örnek ve makinalı tarım yapılan üzüm bağlarını ziyaret ettik. Çal ve Bekili ilçelerinde soğuk hava depolarını, pekmez ve sirke üretim tesislerini gezdik. Burada ki örnekleri çiftçilerimize gösterdik. İnşallah Yozgat ilerleyen yıllarda tarımı, hayvancılığı ve tarımsal sanayisi ile söz sahibi bir il olacak” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.