""

Vali Yurtnaç: Köylerin alt yapı sorunlarını çözeceğiz « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 09:31

Vali Yurtnaç: Köylerin alt yapı sorunlarını çözeceğiz

Şefaatli ilçesinin en büyük köylerinden bir tanesi olan ve geçtiğimiz yıllarda beldelik vasfından köy statüsüne dönüşen Kuzayca köyünü ziyaret eden Yozgat Valisi Yurtnaç, köy konağında köy halkının sorunlarını dinledi.

Vali Yurtnaç: Köylerin alt  yapı sorunlarını çözeceğiz
Son Güncelleme :

14 Nisan 2017 - 8:42

Özellikle yatırımcı il müdürleri ile birlikte belediyelikten düşen köyleri ziyaret ettiklerini belirten Vali Yurtnaç, “Bu yıl inşallah il özel idaresi ve köylere hizmet götürme birliği vasıtasıyla tüm köylerimizin çöplerini toplayacağız. İl genelinde belediyelikten köy statüsüne düşen 27 köyümüz var. Buraların birçoğunun alt yapısına başlanmış fakat eksik olan yerler var. Biz inşallah bu alt yapıları tamamlayacağız. Kanalizasyon sıkıntısı olan köylerimizde bu sıkıntıyı ortadan kaldıracağız” dedi.
Köy yollarının sıcak asfaltla kaplanması için alt yapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu hatırlatan Vali Yurtnaç, “İl özel idaremiz bünyesine saatte 240 ton BSK sıcak asfalt yapabilen yeni bir asfalt plenti kurduk. İnşallah önümüzdeki aylarda bu plent faaliyete geçecek. Daha sonra nüfusu fazla, araç trafiği yoğun olan köylerimizden başlamak üzere tüm köylerimizin yollarını sıcak asfaltla buluşturacağız. Bu sayede köylerimize ulaşım hem daha rahat hem de daha konforlu olacak” diye konuştu.
Vali Kemal Yurtnaç’ın köylerine gelerek sorunları bizzat yerinde görmesinden ve kendilerini dinlemesinden dolayı oldukça memnun olduklarını belirten köy halkı ise, ilin yöneticisinin makamında oturmayıp köyleri bir bir gezip vatandaşla iç içe olmasının çok güzel bir davranış olduğunu belirttiler.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.