""

Vali Yurtnaç: Mesele insanı dışlamak değil topluma kazandırmaktır « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 11:06

Vali Yurtnaç: Mesele insanı dışlamak değil topluma kazandırmaktır

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, dezavantajlı guruplara toplum olarak yeterince ilgi ve sevgi gösterilmesi gerektiğini belirterek, “mesele insanı dışlamak değil topluma kazandırmaktır.”dedi.

Vali Yurtnaç: Mesele  insanı dışlamak  değil topluma kazandırmaktır
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2017 - 7:00

Vali, Kemal Yurtnaç, “Dünya Engelliler Haftası” dolayısıyla Yozgat Engelliler İletişim Bürosunu ziyaret etti.
Engelli vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntılarını dinleyen Vali Yurtnaç, dezavantajlı guruplara toplum olarak yeterince ilgi ve sevgi gösterilmesi gerektiğini ifade etti.
Devlet olarak dezavantajlı gurupların hayatlarının kolaylaşması için her türlü tedbirleri aldıklarını belirten Vali Yurtnaç, “Mesele insanı hayata kazandırmaktır, insanları dışlamak değildir. Genel olarak engelli çocukları olan ailelerin, çocuklarını saklamadan, toplum ile iç içe yaşatmaları gerekmektedir. Biz de elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. Devletimizin sunduğu imkanlarla bu tür guruplara yardımcı olmak bizim görevimiz. Allah’tan gelene biz karşı gelemeyiz. Verdiği güzel nimetlere karşı şükredip, olumsuz bir durumda isyan etmeyeceğiz. Bu çocuklarımızı bu şekilde kabullenmek zorundayız” dedi.
Engellilerin kendini toplumdan soyutlamaması gerektiğini ifade eden Vali Yurtnaç, “Kendinizle ve toplumla barışık olun. Bu her insanın başına gelebilecek bir durum. Engelli çocuğu bulunan anne babaların yükü ağır ve meşakkatli. Büyük sabır gerektiren bir yükün altındalar ve bunun mükafatını inşallah en güzel şekilde alacaklardır” diye konuştu.
Kendileri için huzur evleri, rehabilitasyon merkezleri çocuk yuvalarına kadar tüm kurumların çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Yurtnaç, “Gittiğim kamu kurumlarında, hastanelerde, okullarda bakıyorum, engelli vatandaşlarımız için rampa yapılmış mı, bu arkadaşlarımız rahatça istediği yere ulaşabiliyor mu, kamu kurumları idarelerine rahatça girebiliyorlar mı. Bunların inşallah alt yapısını daha da güçlendireceğiz. Bunu sivil toplum kuruluşları ile birlikte yapacağız. Kamu hizmetlerinin sizlere doğru açılmasını sağlamak lazım. Bu konuda kendimi sizin emrinizde görüyorum. Tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber sizin emrinizdeyiz” ifadelerini kullandı.
Ziyaretten oldukça memnun olduklarını dile getiren engelli vatandaşlar ise, Vali Kemal Yurtnaç’ın kendilerine gösterdiği yakın ilgiye teşekkür ettiler.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.