""

Vali Yurtnaç öğrencilerle bir araya geldi « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 20:58

Vali Yurtnaç öğrencilerle bir araya geldi

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç özel okulları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Vali Yurtnaç öğrencilerle bir araya geldi
Son Güncelleme :

07 Haziran 2017 - 7:00

Vali Yurtnaç, kentte hizmet veren Özel Çözüm Koleji ve Mektebim Kolejini ziyaret etti. Sınıfları dolaşarak öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Yurtnaç, öğrencilere bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.Daha sonra Özel Çözüm Kolejini ziyaret eden Vali Yurtnaç’a okul yetkililerinden okul hakkında bilgiler verdi.Okulda incelemelerde bulunan Vali Yurtnaç, sınıfları dolaşarak öğrencilerle bir süre sohbet edip hedeflerini sordu. Burada da öğrencilere bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Vali Yurtnaç, daha sonra öğretmenlerle toplantı yaparak öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı.Eğitimin kaliteli olması için güzel ve kaliteli binaların yeterli olmadığını belirten Vali Yurtnaç, çocukların ve gençlerin kimlik ve kişiliklerini oluşturmalarında geçmişlerini iyi bilmeleri gerektiğini söyledi.Gerek devlet okullarında gerekse özel okullarda öğrencilerin iyi bir eğitim alması için her imkanın sunulduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, “Biz eğer ki çocuklarımızın kimlik ve kişiliklerinin oluşmasında onlara yardımcı olmazsak aldıkları bu güzel eğitim tek başına yeterli olmaz. Bu açıdan öğrencilerimizin kimlik ve kişiliklerinin oluşmasında ilim ve fikir insanlarını tanımaları çok önemli. Bu maksatla 2017 yılını Yozgat genelinde Necip Fazıl Kısakürek yılı ilan ettik. İl genelinde okullarımızda üstadın Çöle İnen Nur ve Çile kitaplarının okutulmasıyla ilgili bir proje başlattık. Üstadın adına şiir programları, tiyatro oyunları düzenlendi. Bu tür etkinliklerimiz yıl boyu devam edecek. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında da üstadın şiirlerini okul servislerinde öğrencilerimize dinleteceğiz” dedi.
Vali Yurtnaç, bundan sonra Valilik olarak her sene bir fikir ve dava adamını gençlere anlatarak onlara kültürel kimliklerinin ve kişiliklerinin gelişmesi açısından destek vermeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.