""

Vali Yurtnaç: Şehit aileleri şehitlerimizin bize emanetidir « Yeniufuk Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 15:07

Vali Yurtnaç: Şehit aileleri şehitlerimizin bize emanetidir

Şehit aileleri, gaziler ve engelli vatandaşlar Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından tertip edilen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Vali Yurtnaç: Şehit aileleri  şehitlerimizin bize emanetidir
Son Güncelleme :

21 Haziran 2017 - 7:00

İl Özel İdaresi Misafirhanesinde ki iftarda şehit aileleri, gaziler ve engelli vatandaşları yalnız bırakmayan Vali Kemal Yurtnaç, yemek sonrası yaptığı konuşmada, şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere sağlıklı uzun ömürler diledi.
Şehit ailelerinin kendilerine şehitlerin birer emaneti olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Devlet olarak biz sizin her zaman yanınızdayız. Sizler bizim için çok büyük bir mevkide bulunuyorsunuz. Evlatlarınız bu vatanın bekası için gözlerini kırpmadan seve seve canlarını feda ettiler. Onlar bizim de evlatlarımız, bizim de kardeşlerimiz. Acınızı sizinle birlikte paylaşıyoruz. Bu acının kesinlikle hiçbir şekilde ne tarifi var nede maddi bir karşılığı” dedi.
Şehit ailelerinin emrinde olduklarını ifade eden Vali Yurtnaç, “Biz sadece sizin yanınızda değil, her zaman emrinizdeyiz. Şehit aileleri ve gazilerimiz bizim pozitif ayrımcılık uygulayacağımız kişiler. Dolayısıyla sizlerin ihtiyaçları çerçevesinde canla başla çalışacağız. Sizlerin emrinde olmak bizim en büyük borcumuz. Şehidimizin annesine, babasına, eşine bizler bakacağız. Çocuklarını en iyi şekilde okutarak vatana millete hayırlı birer evlat olması için çaba göstereceğiz. Sizler toplumun neresine giderseniz gidin, bu büyük şerefle birlikte gidiyorsunuz. Size verilen bu payeye tüm milletimiz saygı duyuyor” ifadelerini kullandı.
Şehit aileleri ile iftarda aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, tüm vatandaşların yaklaşan Ramazan Bayramını kutladı.
ENGELLİ
VATANDAŞLARDA İFTARA KATILDI
Engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını anımsatan Vali Yurtnaç, “Göreve başladığım zaman engelli vatandaşlarımıza da pozitif ayrımcılık yapacağımızı söylemiştim. Şimdi yeni bir proje başlatıyoruz. Engelsiz Hayat Merkezi yapacağız. İçerisinde engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla vakit geçirebilecekleri yerler olacak. Sosyal devlet anlayışı engelleri kaldıran, onlara mutluluk veren devlettir. Engelli vatandaşlarımızın mutlu olmaları için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz” diye konuştu.
Vali Yurtnaç daha sonra şehit aileleri, gaziler ve engelli vatnaşlarla yakından ilgilenerek onlarla sohbet edip sorunlarını dinledi.
İftar yemeğine Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu’da katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.