""

Vali Yurtnaç: Sonuca ve sürece odaklı çalışmalar yapacağız « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:16

Vali Yurtnaç: Sonuca ve sürece odaklı çalışmalar yapacağız

Yozgat İl Koordinasyon Kurulu 2017 yılı 1. Dönem Toplantısı Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç başkanlığında İl Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Vali Yurtnaç: Sonuca ve sürece  odaklı çalışmalar yapacağız
Son Güncelleme :

08 Nisan 2017 - 7:00

Vali Kemal Yurtnaç, toplantıda yaptığı konuşmada, bundan sonra yatırım çalışmalarının başladığını söyledi.
İş yapma mevsimine yavaş yavaş yaklaşıldığını belirten Vali Yurtnaç, “Kurumlarımızda kullanılmayan kaynaklarımız var. Biz bu kaynakları bu sene kullanacağız. İhalelerde rekabetin oluşması için gerekli tedbirleri alacağız. Personel yokluğundan dolayı teknik konularda asla ihalelerimizi geciktirmeyeceğiz. Bu konuyla alakalı planlama müdürlüğü bünyesinde özel bir birim oluşturduk. İhaleler neden yapılmıyor veya yapılan inşaatlar sudan sebeplerle geciktiriliyor mu, geciktirilmiyor mu bunları harfiyen takip ediyoruz. Bu bizim en önemli görevlerimizden birisi. Süresi içerisinde müteahhit işini yapacak” dedi.
Önemli olan işin sonuca ulaşıp ulaşmadığı olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, “Onun içinde diyoruz ki, sonuca ve sürece odaklı işler yapacağız. Yaz ayları geliyor, herkes işlerini süratle yapmaya başlayacak. Artık hükümetimizin parasal kaynak sorunu yok. Dediğimiz yerde dediğimiz işleri yapabiliyoruz.
Onun için bu fırsatları iyi değerlendirmemiz lazım. Havaalanı, üçüncü OSB, hızlı tren hızla gidiyor çalışmalar. Bu çalışmaları yapacağız ki buraya bir an önce sanayi gelsin. Üretimin artmasını desteklersek istihdam da sağlanır. Özel sektörü hareketlendireceğiz ki ülkemiz kazansın. Bu maksatla hep birlikte çalışacağız, çalışmayanı ikaz edeceğiz ve işlerimizi zamanında yapacağız” diye konuştu.
Yozgat’ta genel bütçe yatırımı olarak 2017 yılı için 4 milyar 896 milyon lira proje bedeli olduğunu belirten Vali Yurtnaç şu bilgileri verdi;
“İl genelinde 249 proje var. Bu yılki ödeneğimiz ise 545 milyon lira. İlk 3 ay içerisinde yapılan harcamalar 17 milyon ve gerçekleşme oranı yüzde 3. Bu 249 projeden 8 tanesi tamamlanmış, 160 projede çalışmalar devam ediyor, 28 proje ihale aşamasında ve 48 projeye henüz başlanmamış. Mahalli idarelerimizde ise 533 milyon lira proje bedelimiz var. 170 projemiz mevcut, 406 milyon lira ödeneği var, ilk 3 ay içinde 147 milyon lira harcama yapılmış ve gerçekleşme oranı ise yüzde 36. Bu 170 projeden 16’sı tamamlanmış, 118 projede çalışmalar devam ediyor, 27 proje ilahe aşamasında ve 9 projeye henüz başlanılmamış”
Toplantıda daha sonra yatırımcı kurum ve kuruluş müdürleri 2017 yılının ilk 3 ayında kurumları tarafından yapılan, yapımı devam eden ve yapılacak olan yatırımları hakkında bilgi verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.