""

Vali Yurtnaç, Toprak altında kalan tarihi değerleri turizme kazandıracağız « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 01:52

Vali Yurtnaç, Toprak altında kalan tarihi değerleri turizme kazandıracağız

Sorgun’a bağlı Büyüktaşlık köyünde bulunan Kuşaklıhöyük kazı alanında incelemede bulunan Vali Kemal Yurtnaç, toprak altında kalan tarihi değerlerin gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılacağını söyledi.

Vali Yurtnaç, Toprak altında kalan  tarihi değerleri turizme kazandıracağız
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2017 - 7:00

Kazı alanında incelemelerde bulunan Vali Kemal Yurtnaç, Yozgat Müze Müdürü Hasan Kerim Şenyurt’tan kazı alanı ve kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Müze Müdürü Şenyurt, 2017 yılı arkeolojik çalışmaların başladığını belirterek,”Kuşaklıhöyük’te İtalya’nın Floransa Üniversitesinden Prof. Dr. Stefania Mazzoni ve ekibi 2014 yılından günümüze Bakanlar Kurulu izni ile kazı çalışmalarına devam etmektedir. 2017 yılına kadar höyüğün doğu kesiminde ortaya çıkarılan Hitit tapınağı ve kuzey kesiminde ortaya çıkan Roma yerleşiminden sonra 2017 yılında höyüğün zirvesinde olduğu tespit edilen Hitit Dönemi sarayının kazısına başlanıldı” dedi. Geçen yıl açılan saray duvarlarının güney kesimindeki kazuıların batıya doğru genişletileceğini ifade eden Şenyurt,”Saray duvarlarıyla ilgili yapılan jeofizik ölçümlerde batı yönünde 10 metre daha devam ettiği tespit edildi. Şu ana kadar 2 haftadır yapılan çalışmalarda saray duvarlarının üzerinde bulunan ve Hitit Döneminden yaklaşık 500 yıl sonra saray duvarlarının üzerine konumlandırılmış Demir Çağı duvar döküntüleri temizlenmektedir. 2017 yılı kazılarının Temmuz ayının ilk haftasına kadar sürdürülmesi planlanıyor” şeklinde konuştu. Yozgat’ın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını kaydeden Yurtnaç, toprak altında kalan tarihi değerlerin gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılacağını söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.