""

Vali Yurtnaç: Üreten şehir olacağız « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 19:06

Vali Yurtnaç: Üreten şehir olacağız

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Osmanpaşa köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Yurtnaç: Üreten şehir olacağız
Son Güncelleme :

15 Mart 2017 - 7:00

Köy halkı ve köyün sıkıntılarını dinleyen Vali Yurtnaç, daha öncede merkez ve 13 ilçede muhtarlarla bir araya gelerek sıkıntılarını dinlediklerini söyledi.
Şimdi de her ay bir ilçede toplantı yaptıklarını belirten Vali Yurtnaç, “Göreve başladığım aylarda tüm muhtarlarımızı ilçelerde ve merkezde toplayarak sorunlarını yerinde öğrendik ve bu sorunları not ettik. Şimdi de yine ilçelere gidiyoruz. Muhtarlarımızla, il genel meclis üyelerimizle, belediye başkanlarımızla birlikte o zaman not aldığımız şeyler yapıldı mı yapılmadı mı onları kontrol ediyoruz” dedi.
KÖYLERİN
SORUNLARINI DA
YERİNDE GÖRECEĞİZ
Fırsat buldukça köyleri ziyaret edip sorunları yerinde tespit ettiklerini ifade eden Vali Yurtnaç, “Köylerimizin alt yapı konusunda sorunları var. Biz bunları da yakından takip ediyoruz. Bu sene inşallah belediyelikten düşen 27 köyümüzün su ve kanalizasyon işlerini yapacağız. Bunun yanı sıra çöplerini de temizleyeceğiz.
Yeni bir çalışma yapıyoruz ve bu çalışmamız bitmek üzere. İl genelinde ki tüm köylerimizin çöpünü il özel idaresi olarak, köylere hizmet götürme birliği olarak toplayacağız. Acil ihtiyaca göre tüm köylerimizin sorunlarını yerinde tespit edip gidermek için çalışmalar başlatacağız” diye konuştu.
YOZGAT’IN NÜFUSU ARTIYOR
Yozgat merkezde nüfusun bu yıl 3 bin kişi civarında arttığını hatırlatan Vali Yurtnaç, “Önümüzdeki süreç içerisinde nüfusumuzun daha da artacağını düşünüyorum.
Ben Yozgat’a yapılan yatırımları ilk geldiğimde birkaç ay kontrol ettim.
Yozgat’a yatırım için alt yapı çalışmaları yapılmaya başlanmış. Yozgat Sorgun arasına 3. Organize Sanayi Bölgesi yapıyoruz, yanına havaalanını yapıyoruz, hızlı trenimiz geliyor.
Hızlı tren faaliyete geçince Yozgat-Ankara arası 50 dakikaya düşecek. Ankara’dan Yozgat’a günübirlik çok misafir gelecek. O maksatla dedik ki, Yozgat’ı bir kongre şehri yapacağız.
Nasıl ki Afyonkarahisar kaplıcalarına partiler, şirketler gidip 3-5 gün otellerde konaklayıp çalışma yapıyorsa bizde Yozgat’ta kaliteli otel sayısını artırdığımız zaman büyük illerde ki büyük kurumların toplantıları ilimizde olacak” şeklinde konuştu.
ÜRETEN BİR ŞEHİR OLACAĞIZ
Şehir hastanemiz açıldı ve şu anda hizmet vermeye başladı. 2 bin kişi çalışıyor. Yozgat’a havaalanının gelmesiyle birlikte şehir hastanesinin bir alanda hizmetini yükselteceğiz.
Dolayısıyla yurt dışından da gelecek olanlarla sağlık turizminin önü açılacak. Tüm bunlar Yozgat’ı hareketlendirecektir. Biz üreten bir şehir olacağız. Üretirsek hareketleniriz, bereketleniriz ve ilimizi kalkındırırız.
Yozgat orta vadede hem nüfusunu hem de üretimini artıracaktır. Üretim olduğu zaman da daha rahat bir şehir haline gelecek” ifadelerini kullandı.
Vali Yurtnaç daha sonra Osmanpaşa köyünde, eski belediye başkanlığı binası, sağlık evi, belediye dükkanları, Kuran Kursu ve Osmanpaşa İlk ve Orta okulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Vali Yurtnaç’a, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve bazı kurum müdürleri de eşlik etti.
Vatandaşlar ise Vali Yurtnaç’ın ziyaretinden oldukça memnun olduklarını dile getirdiler.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.