""

Vali Yurtnaç, vatandaşların sorunlarını dinledi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:35

Vali Yurtnaç, vatandaşların sorunlarını dinledi

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat merkeze bağlı en uzak köylerden birisi olan ve bin 200 nüfusa sahip Çadırardıç köyünü ziyaret ederek vatandaşların ve köyün sıkıntılarını dinledi. Köy meydanında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Yurtnaç, Çadırardıç köyünün daha önce belediyelikten köy statüsüne düşen 27 köyden bir tanesi olduğunu söyledi.

Vali Yurtnaç, vatandaşların  sorunlarını dinledi
Son Güncelleme :

03 Nisan 2017 - 7:00

Köylerin alt yapı ve diğer sorunları ile yakından ilgilendiklerini belirten Vali Yurtnaç, öncelikle belediyelikten köy statüsüne düşen yerlerden başlamak üzere, il genelinde ki tüm köylerin alt yapı sorunlarını ortadan kaldıracaklarını ve il özel idaresi ile köylere hizmet götürme birliği vasıtasıyla da çöplerinin toplanacağını belirtti. Köy yollarının sıcak asfaltla buluşacağını kaydeden Vali Yurtnaç, “İl Özel İdaremize ait saatte 240 ton BSK sıcak asfalt üretebilen yeni bir asfalt plenti kurduk. En geç Haziran sonuna kadar nüfusu yoğun, araç trafiği fazla olan köylerden başlamak üzere yine tüm köylerin yollarını sıcak asfaltla buluşturacağız” dedi.
Fırsat buldukça köyleri ziyaret ettiğini kaydeden Vali Yurtnaç, “İl merkezinde ki vatandaşlarımız bizlere belki biraz daha rahat ulaşma imkanı buluyorlar. Ama ilçe, kasaba ve köylerimizde ki vatandaşlarımızın imkanı daha kısıtlı oluyor. O yüzden de biz yerimizde oturmayacağız ve bize gelemeyenin ayağına biz gideceğiz.
Bu tür köy ziyaretlerimizde artarak devam edecek” diye konuştu. Köy halkının taleplerini dinleyene vali Yurtnaç daha sonra Çadırardıç ilk ve orta okulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet etti.TEOG’da 120 soruda 106 net yapan 8. Sınıf öğrencisi Semanur Gönülal’ı tebrik eden Vali Yurtnaç, başarılarının devamını diledikten sonra sağlık evinde incelemelerde bulundu.
Çadırardıç köyü ziyareti sonrası Sarıfatma köyünü de ziyaret eden Vali Yurtnaç, Sarıfatma ilk ve ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.Burada da vatandaşlarla uzun uzun sohbet eden Vali Yurtnaç, köy halkının sıkıntılarını dinleyerek taleplerini aldı. Daha sonra Karacalar köyüne geçen Vali Yurtnaç, vatandaşlarla birlikte köyü dolaşarak incelemelerde bulundu.Köy halkı ise Vali Kemal Yurtnaç’ın köylerine gelerek kendileriyle ilgilenmesinden ve sıkıntılarını dinlemesinden dolayı oldukça mutlu ve memnun olduklarını dile getirdi. Köy ziyaretlerinde Vali Yurtnaç’a, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, Tarım İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Karaarslan ve TKDK İl Müdürü Selim Türker eşlik etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.