""

Vali Yurtnaç, yabancı uyruklu göçmenleri makamında ağırladı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 18:54

Vali Yurtnaç, yabancı uyruklu göçmenleri makamında ağırladı

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyük bir devlet olduğunu belirterek, Türkiye’nin bütün İslam alemine desteğinin devam ettiğini söyledi.

Vali Yurtnaç, yabancı uyruklu  göçmenleri makamında ağırladı
Son Güncelleme :

15 Aralık 2016 - 7:00

Vali Kemal Yurtnaç, uluslararası kamuoyunun dünya çapında göçmen haklarını tanıdığı gün olarak da bilinen 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü, dolayısı ile Yozgat’ta barınan göçmenleri makamında misafir etti.
Suriye, Somali, Irak ve Afganistan uyruklu göçmenler, ziyarette Vali Yurtnaç’aTürk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine kendilerine kapılarını açtıkları için teşekkür ederek Türkleri kardeş olarak gördüklerini ifade etti.
Vali Kemal Yurtnaç’ta ülkelerindeki savaştan dolayı ülkemize gelen göçmenleri Muhacirler olarak gördüklerini ve bunun Ensar Muhacir kardeşliği olduğunu söyledi.
Türkiye Cumhuriyetinin büyük bir devlet olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Türkiye’nin tüm İslam alemine desteği vardır. Bu desteği elimizden geldiğince sizlere de gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Sizlerin burada yaşadığınız yerlerde bazı sorunlar olabilir. Bunların ortadan kalkması için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.
Göçmenlerin geçici bir süre Yozgat’ta olduklarını ifade eden Vali Yurtnaç, “Sizler geçici bir süre buradasınız. Burada kaldığınız sürece çocuklarınızı okullara gönderin. Onlar Türkçeyi öğrensinler. Hayatlarında destek alırlar. Zaten okula giden çocuklarınız için servis ayarladık. Bu çocuklara özellikle önem veriyoruz. Kışlık giyecekleri ayakkabılarında eksiklik varsa onları da tamamlayacağız. Şu anki barındığınız yerdeki hayat şartlarının daha iyi olması için çalışıyoruz. Bu şehrin valisi olarak sizin bu şehirde olmanızdan ve size hizmet etmekten onur duyuyorum” diye konuştu.Allah’ın toplumları kavimler halinde yarattığını kaydeden Vali Yurtnaç, “Farklı ülkelerin vatandaşıyız ama aramızda hiçbir fark yok. Çocuklarınızı kendi çocuğumuz gibi seviyoruz. Sizleri kendi kardeşimiz gibi sevip bağrımıza basıyoruz. Şunun bilincinde olalım ki herkes kendi ülkesinde kendi memleketinde daha mutludur. Bizlerde elimizden geldiğince sizlere burada yabancılık çekmemeniz için elimizden geleni yapacağız. Belki Somali’de, Suriye’de, Irak’ta savaş olmadan önce herkes mutlu mesut yaşıyordu. Bu savaşı başlatan kötü niyetli devlet ve milletleri de iyi bilmemiz lazım. Biz İslam ülkeleri olarak, Müslümanlar olarak bir ve beraber olmalıyız” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.