""

Vali Yurtnaç: Yozgat’a modern bir hayvan pazarı kurmayı planlıyoruz « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:23

Vali Yurtnaç: Yozgat’a modern bir hayvan pazarı kurmayı planlıyoruz

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat’ın özellikle tarım ve hayvancılık konusunda oldukça büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, bu yönde istenilen seviyeye gelmesi için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Vali Yurtnaç: Yozgat’a modern bir  hayvan pazarı kurmayı planlıyoruz
Son Güncelleme :

29 Kasım 2016 - 7:00

Yozgat’ta tarım ve hayvancılığın daha ileri noktalara taşınması ve yapımı ön görülen canlı hayvan pazarı için Vali Kemal Yurtnaç, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Tuncel, Yozgat Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, TSO Meclis Başkanı Sinan Çelik ve Damızlık Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Hacı Selvi 23-25 Kasım tarihleri arasında Denizli’de tarım ve hayvancılıkla ilgili tesislerde ve hayvan pazarında incelemelerde bulundu.
İlk olarak Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nı gezen heyete, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili ve Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya eşlik etti. Tefenlili, Yozgat’tan giden heyete, hayvan pazarının işleyişi, kapasitesi, pazarda alıcı ve satıcıya sağlanan imkanlar hakkında bilgiler verdi.
Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, Denizli’de ki inceleme ve ziyaretlerin oldukça olumlu geçtiğini söyledi.
Yozgat’ın tarım ve hayvancılıkta söz sahibi olması için Ziraat Odası olarak taşın altına her zaman ellerini koymaya hazır olduklarını belirten Açıkgöz, “Valimiz Sayın Kemal Yurtnaç’a böylesine hayırlı bir ziyarete bizleri de dahil ettiği için teşekkür ediyoruz. Denizli ilinde tarım ve hayvancılıkla ilgili yatırımları yerinde görme fırsatı bulduk.
İnşallah bizde ilimizde bulunan tarım ve hayvancılığa dayalı tesisleri daha iyi noktalara getirmek için çaba sarf edeceğiz” dedi.
Vali Kemal Yurtnaç ise, daha önceden Denizli ilinde Vali Yardımcılığı görevinde bulunduğunu hatırlatarak, “Denizli tarım ve hayvancılıkta gelişmiş bir il. İhracatta ise Türkiye’de 8. Sırada yer alıyor.
Buradaki tarım ve hayvancılıkla ilgili tesisleri yerinde görüp incelemek ve bu tür tesisleri ilimizde de uygulamak amacıyla bir ziyarette bulunduk. Ziyaretimiz oldukça verimli geçti.
Denizli’de ki girişimci ve yatırımcıların bilgi ve birikiminden faydalanıp işbirliği yapmanın ilimize fayda sağlayacağına inanıyoruz. Bu konuda yurt içi ve yurt dışı gezilerimiz devam edecek” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.