""

Vali Yurtnaç Yozgat’tan dün ayrıldı « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:21

Vali Yurtnaç Yozgat’tan dün ayrıldı

Vali Yurtnaç Yozgat’tan dün ayrıldı
Son Güncelleme :

01 Kasım 2018 - 7:00

Aslında bu dünya da hepimiz birer yolcuyuz… Fakat hayata bu pencereden bakmak aklımıza pek düşmez. Dolayısıyla mealen konuşurken, bir taraf “hancı” bir taraf “yolcu” olduğumuzu bir birimize anlatır dururuz…

Peki, hepimizin yolcu olduğu bu dünyada “hancı” olmak ya da “yolcu” olmak nasıl olacak?

Malum olduğu üzere bir Valiler kararnamesi daha çıktı… Bu sefer ki kararname oldukça kapsamlı… Çok önemli İllerin Valileri yer değiştirirken, kimileri de Mülkiye Başmüfettişi olarak atandı.

İlimizde 28 aydan beri görev yapan Vali Kemal Yurtnaç kararname kapsamında tayini Ankara’ya çıkan valiler arasında yer aldı. Yozgat’tan dün ayrıldı…

* * * *

Bir daha Yozgat’a ne zaman gelir, gelir mi, gelmez mi? şimdilik bilemeyiz. Rabbim yolunu, bahtını açık etsin, ailesi, çoluk, çocuğu ile bundan sonraki yaşamında sağlık ve huzur içinde yaşamak nasip eylesin.

Sayın Yurtnaç ile Cumhuriyet resepsiyonunda karşılaştık en son, ayaküstü sohbetimiz oldu… Günün anısına kesilen Cumhuriyet pastasından sonra toplantı salonunda bir veda konuşması yaptı…

Burada kaldığı süre içinde yaptığı çalışmaların görsellerini yansı olarak tekrar hatırlama fırsatımız oldu… Sonra 28 ay içinde yapılan çalışmaları tek tek anlattı… Konuşmaları dinlerken, burada kalanlara “Ben gidiyorum, sizler buradasınız, yarım kalan işlerin takibi sizlere düşüyor” der gibi bir durum hasıl oldu…

* * * *

Peki, başka neler söyledi…

Bu konuşmadan bir bölüm aktaracağım, burası çok önemli diye düşünüyorum… “Yozgat’ın 2023 yılına kadarki yol haritasını, Yozgat Vizyoner Hedefleri adı altında yazılı hale getirerek, idarenin yol haritasını oluşturduk. Bu çalışma, sürekliliğin sağlanması açısından, yeni valimize de takdim edilmek üzere ilgililer talimatlandırılmıştır.”

Bir başka önemli gördüğüm bölüm ise, şurasıdır… “Geldiğimde kaderine terkedilmiş, aidatları toplanamayan bin 400 kişinin zoraki çalıştığı bir organize sanayi bölgesinden, üzerindeki ölü toprağını atmış, 1755 istihdama ulaşmış ve yapılan yeni yer tahsisleri ile 2 yıl içinde 3 bin istihdama ulaşacak bir organize bölgesini ileri çıkardık.

Aslında Yozgat’a ilave bin 600 kişilik istihdam sağlayarak yeni fabrikalar açmış olduk. Organize sanayi bölgeleri bir şehrin istihdam ve üretim deposu olmakla birlikte, devleti işveren olarak görme algısını yıkan ve özel sektörü ileri çıkaran bir yapılanmadır.”

Bugün Yozgat’a gelerek, Valilik görevine başlayacak olan Kadir Çakır’ın yapacağı çalışmalar belirlenen yol haritası üzerinden mi devam edecek, yoksa yeni bir yol haritası mı karşımıza çıkacak, hep birlikte takip edeceğiz.

  • Vali Kemal Yurtnaç ile birlikte aynı döneme denk gelen tayin ile dün itibariyle Yozgat’a veda eden Müdür!
  • Kurum olarak yaptığı çalışmaların kamuoyuna doğru şekilde yansıtılmasında katılımcı bir yol izleyen Müdür!
  • Cumhuriyet kutlamasını en güçlü olduğu ilçelerden birinde yaparak, teşkilat çalışmalarını hızlandıran Parti!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.