""

Vali Yurtnaç’ın gidişine üzülsek mi sevinsek mi? « Yeniufuk Gazetesi

6 Mayıs 2024 - 23:35

Vali Yurtnaç’ın gidişine üzülsek mi sevinsek mi?

Vali Yurtnaç’ın gidişine üzülsek mi sevinsek mi?
Son Güncelleme :

29 Ekim 2018 - 7:00

Yozgat Valiliği görevine 2016 yılının Haziran ayında atanan ve gelir gelmez darbeyle yüz yüze kalan Vali Kemal Yurtnaç, 2,5 yılı tamamlamadan Merkeze alındı.

Bu haber kimileri için sevinç kaynağı, kimileri içinde üzüntü oldu… Kararnamenin çıkışıyla Merkeze çekilen Vali Kemal Yurtnaç ile ilgili sosyal medyada çıkan haberlerin altındaki yorumlara baktığımızda sevinenler kadar üzülenleri de gördüm…

Vali Kemal Yurtnaç, Yozgat’ta 2,5 yıla yakın görev yaptı… Gidenin arkasından konuşmak kadar kolay bir şey yok.

Bu 2,5 yıl içinde Sayın Yurtnaç’ın Yozgat için yaptıkları ya da yapmadıkları veya yapamadıkları ortadadır…

Sayın Yurtnaç ile görev süresi boyunca belki 3, belki 5 kez yüz yüze görüşmemiz olmuştur… Uzun boylu bir muhabbetim olmadı ama ne zaman arasam telefonuma çıkmıştır… Hani biz söz vardır, “Her yiğidin bir yoğurt yemesi olur.

* * * *

Vali Kemal Yurtnaç, Yozgat’ta 2,5 yıl kaldığı süre içinde belki gözle görülür, elle tutulur bir eser bırakmamış olabilir. İl Özel İdaresinin çalışmalarını yakından takip eden birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim… Bu süre içinde Yozgat’ta daha önce başlayan ve devam eden Spor Vadisi gibi yatırımların bildiğim kadarıyla hiçbirisinin önünü kesmedi, hiçbirisini rafa kaldırın demedi…

Fakat sosyal paylaşımlara baktığımızda Vali Kemal Yurtnaç’ın iddia o ki, birtakım yanlışların olduğu hatırlatılır…

Sayın Yurtnaç, Valilik makamına… Valilik konutuna… Gereksiz harcamalarda bulunmuş… Valilik emrine 2 yeni araç almış…

Peki, bütün bunlar nasıl alındı… Bunların alınmasına, yapılmasına kim/kimler karar verdi… Bunları da konuşulması ve yazılması gerekmez mi?

* * * *

Bunlar neden konuşulmuyor… Sayın Vali Yurtnaç bunları alırken, yaparken, Bakanımızın, Milletvekillerimizin, Ak Parti İl başkanlarımızın, İlçe Başkanlarımızın, İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerinin bilgisi olmadı mı?

Yozgat’a kalıcı bir eser bırakmadan giden Valilerden olarak belki hatırlanacaktır… Fakat Devlette devamlılık esas olduğunu unutmamak gerekiyor. Vali Kemal Yurtnaç, gördüğüm kadarıyla proje ve planlamaya dayalı çalıştı… Yapmak istediği işler beklemediği bir anda çıkan kararname yüzünden yarım kalmış gibi görünebilir. Fakat bu çalışmaların her birisi Yozgat’a atanan yeni Valimiz Sayın Kadir Çakır Bey için bir yol haritası olacaktır. Bu cümleden hareketle Vali Yurtnaç’ın gidişine üzülsek mi sevinsek mi?

 

Bu vesile ile Sayın Yurtnaç’a bundan sonraki yaşamında başarılar diliyor, yeni Valimiz Sayın Kadir Çakır Bey’e şimdiden Yozgat’a hoş geldiniz diyorum.

  • Kültürümüzdeki nezaket ve hoş görülü davranışların öncelikle öğrencilerimize doğru şekilde anlatılmasını sağlamalıyız diyen Müdür!
  • Yayınlanan kararnameden sonra görev yaptığı ilçede vatandaşları ziyaret ederek, veda turları yapan Kaymakam!
  • Odanın bir icra yolu ile karşı karşıya kalmasına karşın bu durumdan kurtulmak için ellerinden gelen her türlü mücadeleyi vereceklerini anlatan Başkan!

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.