""

VALİLİK BİR AÇIKLAMA YAPAR MI? « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 17:08

VALİLİK BİR AÇIKLAMA YAPAR MI?

VALİLİK BİR AÇIKLAMA YAPAR MI?
Son Güncelleme :

31 Mayıs 2017 - 7:00

Yozgat’ta 2006-2010 yılları arasında Valilik görevinde bulunan Sayın Amir Çiçek, Yozgat’ın kendine has bir yol haritası olsun istemişti.

Resmi Kurumları ve Sivil Odaları bir araya getirip, aynı çatı altında buluşturarak, Yozgat için birlikte bir çalışma yapılmasını istemişti.

Bu teklife sıcak bakan taraflar, elini taşın altına koymak suretiyle Yozgat’ın yol haritası bir süre çalışıldıktan sonra belirlendi.

Her ne kadar bugün ortada olmasa da, görmezden gelinse de aslında Yozgat’ın bir yol haritası var.

Daha ortada hiçbir şey yokken, Cumhuriyetin Kuruluşunun 100’üncü yılına rastlayan 2023 yılından adını alan “Yozgat 2023 Gelişim Vizyonu” çalışmaları Yozgat’ta 2006 yılında dönemin Valisi Sayın Çiçek ile başlamıştı.

İlk kez Merkez ve İlçelerin bir araya gelerek, günler süren çalışmaların ürünü olarak hazırlanan “2023 Gelişim Vizyonu” bugün ne durum da doğrusu merak etmemek mümkün değil.

Zira bu konuyu durum dururken, ortaya getirmiş değilim; Birkaç gün önceydi sosyal medya da bir paylaşım dikkatimi çekti. Tokat Valiliği 2023 gelişim Vizyonu çalışması başlatmış. Hedefler ve yol haritası belirlenmiş.

Bu çalışmayı Tokat Valiliği resmi sitesinde biraz inceleme fırsatım oldu. Yozgat’ın yıllar önce yaptığı çalışmaları aradan yıllar geçtikten sonra bugün komşu İller yapmaya başlamış ne garip değil mi?

 Peki, Yozgat için hazırlanan bu yol haritasında neler vardı gelin birlikte hatırlayalım:

Proje ile üniversite öncülüğünde, eğitim seviyesi yükselmiş, bilim ve teknoloji ile bütünleşmiş, eğitimi ve sağlıkta dünya standartlarına ulaşmış çağdaş bir Yozgat hedeflenmektedir. Modern tekniklerle tarımsal arazilerin işlediği tarımsal sanayinin merkezi, üretimi ile dünya pazarına entegre olmuş kaynakların etkin ve verimli kullanılabilen, doğal ve kültürel kaynaklarını iyi pazarlayan, enerji ihtiyacını kendi potansiyeli ile karşılayan, termal turizmde ülkeye öncülük eden ve sürekli kendini geliştiren yenilikçi bir Yozgat.

Çevre ve yerleşim problemli olmayan toplam alanının yüzde 25’i orman olan, 4 organize sanayi bölgesine bulunan, modern ulaşım araçlarına sahip, hızlı treni ve havaalanı bulunan, yolları asfaltlanmış, doğu-batı, kuzey-güney istikametinde otobanı olan bir Yozgat.

Göç vermeyen, sosyal, kültürel ve sportif tesislere sahip, uluslararası etkinliklerin yapıldığı yaşam kalitesi yüksek, kişi başı gelir seviyesinin 15 bin doların üzerinde bir il, kendi kendine yetebilen, huzurlu, mutlu ve güler yüzlü insanların yaşadığı bir Yozgat hedeflenmektedir. Bu hedefe ulaşmak içinde tüm Yozgatlıların üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması gerekir”

Bu tespitler çerçevelenerek Resmi ve Sivil bütün kamu kurumların duvarlarına yol haritası olarak ta o zaman takılmıştı.

Bir süreden beri yapılan çalışmaları izliyorum sonra kendi kendime ne gerek var ki, bugün Yozgat’a yeniden yol haritası belirlemek için zaman kaybetmeye yıllar önce hazırlanmış yukarıdaki proje uygulanmış olsa Yozgat zaten istenen noktaya ulaşmış olacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.