""

Vatan Partisi yeni binasında « Yeniufuk Gazetesi

13 Mayıs 2024 - 03:30

Vatan Partisi yeni binasında

Vatan Partisi Yozgat İl Başkanlığı, yer değişikliği yaparak Büyük Cami civarında bulunan tarihi Un Pazarı’nda yeni binasına taşındı. Vatan Partisinin yeni adresinde daha ulaşılabilir olacağını ifade eden Yozgat İl Başkanı Orhan Nuri Korkmaz, halk ile iç içe olacaklarını söyledi.

Vatan Partisi yeni binasında
Son Güncelleme :

28 Nisan 2024 - 16:23

Vatan Partisi Yozgat İl başkanı Orhan Nuri Korkmaz Vatan partisi’nin yeni adresinde halka daha yakın, halkla iç içe olacağını söyledi.
İl Başkanı Korkmaz kurak geçen bahar mevsimi nedeniyle çiftçinin her geçen gün umutsuzluğa düştüğünü ifade etti. Korkmaz şunları söyledi;
“İlimiz nüfusu son 25 yılda 700 bin’den 415 bin’e düşmüştür. Bir başka deyişle Yozgat, nüfusunun %40’ını kaybetmiştir. Türkiye böyle bir il daha yoktur. Bu göçü durdurmalıyız. Yozgat’ta tasarruf sahiplerinin bankalarda 1.050 milyar dolar mevduatı bulunmaktadır. Devlet bu paraya kefil olmalı, tarım ve hayvancılık alanlarında yatırımlar yaparak istihdam yaratmalıyız. Göçü ancak bu şekilde durdurabiliriz. Yerköy ve Şefaatli ilçelerimiz arasına Delice Irmağı üzerine baraj yapmalıyız. Sulu tarımı öne çıkarmamız gerekmektedir.”
Ülke gündemine dair açıklamalarda da bulunan Korkmaz açıklamasını şu şekilde sonlandırdı;
“Ülkemiz çok kötü yönetiliyor. MHP destekli AKP hükümeti ülkemizi iyi yönetemiyor. Bugün ülkemizin önemli temel sorunlarından bir tanesi ABD’ye karşı ülke savunmasıdır.
ABD ülkemizi bölmek istiyor. Sevr Antlaşmasının hakemi ABD Başkanı Wilson Sevr Antlaşmasının hakemi idi. Sevr ile birlikte Türkiye’nin doğusunda Ermenistan ve Kürdistan’ı kurma hayalinden vazgeçmedi. Bu 1920’den beri ABD’nin hayalidir. Allah’tan 1915’de Talat Paşa, Ermeni Techiri ile bu işi engelledi. Kurtuluş Savaş’ıyla da Fransız, İngiliz ve ABD destekli Yunanı 9 Eylül 1922’de denize dökerek bu işi engelledik. Lozan ile de Türkiye Cumhuriyeti Devleti tapusunu almıştır.
Dediğimiz gibi ABD bugün de Anadolu’yu parçalama sevdasından vazgeçmemiştir. Bugün Suriye’de, Kuzey Irak’ta PKK-PYD’ye verdiği silah ve maddi destekle ülkemizi bölmek için halen uğraşıyor.
Ülkemizin bir diğer önemli sorunu tükettiklerimizi üretememektir. Ülkemiz ithalata bağı bir ekonomi izlemektedir. Maalesef tükettiğimiz metalurji, petrokimya ve tarım ürünleri ithalatımız sürüyor. Tükettiklerimizi üretmeliyiz. Bu da üretim devrimi ile mümkün olacaktır. Atatürk’ün Türk Milleti’ne 3 vasiyeti vardır. Cumhuriyetin gereği olan demokrasinin daha da güçlendirilmesi, 6 ok ilkeleri olarak adlandırdığımız ve 200 yıllık Türk aydınlanmasını ifade eden ilkeler. Milliyetçilik, Laiklik ve Cumhuriyetçilik, 1789 Fransız Devrimi’nden alınmıştır.
Halkçılık, Devletçilik ve Devrimcilik ise 1917 Sovyet Devrimi’nden alınmıştır. Bu altı ilke birbirini tamamlayan ilkelerdir.
İşin özü Atatürk milliyetçisi, halkçı, devrimci olmaktır, “Ben ülkemi seviyorum, halkımı seviyorum ama daha iyi bir hayat istiyorum” demektir. Toplumu ve devlet kurumlarını Atatürk’ün 6 ok ilkelerine uygun hale getirip 6 ok’u toplumun rotası olarak hayata geçirmeliyiz.
2002’den bugüne kadar iktidar olan AKP – Recep Tayyip Erdoğan hükümeti artık yıpranmıştır. MHP desteği de fayda etmemektedir. İşin sonu gelmiştir.
Oysa ülkemiz ABD tarafından çevrelenmiştir. Ukrayna, Ermenistan, Yunan adalarındaki silahlanma en son İsrail’in Gazze’deki soykırımları kabul edilemez. ABD, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni İran ile savaştırmak istiyor. Oysa İran ve Rusya ile dostluğumuz devam etmelidir. ABD’den bize dost olmaz.
HDP-PKK, DEM PARTİ bölücü partidir kapatılmalıdır. 1 milyar 100 milyon TL bir yılda hazineden ödenmiştir. Bu kepazeliktir. Yargıçları göreve davet ediyoruz. Kapatın bu bölücü partiyi.
Ülkenin bugünkü şartları 1920’li yılların şartları ile eşdeğerdir. 23 yıldır başarısız olan MHP destekli RTE kabinesi ile ülkenin sorunlarının çözülemeyeceği gün gibi aşikardır. Milli unsurlardan Milli Birlik Hükümeti bugün en önemli iş olmuştur. Doğu Perinçek’siz de bu iş olmaz.
Ülkenin enerjiye olan bağımlılığını İran’la, takas sistemiyle çözebiliriz. İran’da 50 kuruş olan mazot bizde 43 lira. Ülkemiz yer altı ve yerüstü zenginlikleriyle hele de tarım potansiyeliyle yıldız bir ülkedir. Metalurjide Petrokimya ve kimyada yapacağımız yatırımlar ve sulu tarım oranını artırarak Türkiye çağ atlayacaktır. Bunu yapacak akıl, bilgi ve sermaye mevcuttur. Tek eksik olan, “Ben yurtseverim, devletimi milletimi seviyorum ve ülkemi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkartmak istiyorum” diyecek siyasetçi maalesef yoktur.”
/ Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.