""

Vatandaşlar, yiyecek bulmakta güçlük çeken güvercinleri yemliyor « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 15:52

Vatandaşlar, yiyecek bulmakta güçlük çeken güvercinleri yemliyor

Yozgat’ta vatandaşlar yiyecek bulmakta güçlük çeken güvercinleri yemliyor.

Vatandaşlar, yiyecek bulmakta  güçlük çeken güvercinleri yemliyor
Son Güncelleme :

03 Aralık 2016 - 7:00

İlde, önceki gün,gün boyu ve gecede aralıklarla devam eden karşıyı sebebiyle doğa beyaz kar örtüsüne büründü. Karla kaplı alanda sokak hayvanlarının yanı sıra kuşlar ve güvercinlerde yiyecek bulmakta güçlük çekti. İş yerleri ve apartman çatılarına konan güvercinleri gören duyarlı vatandaşlar karla kaplı alanı temizleyerek kuşlar için yem bıraktı.
Ahmet Karadavut, isimli vatandaş, bu mevsimde sokak hayvanları ve kanatlıların yiyecek bulmakta güçlük çektiğini söyledi. Karadavut, “Kar yağışı sebebiyle Yozgat beyaz kar örtüsüne büründü. Hal böyle olunca sokak hayvanları ve kuşlarda yiyecek sıkıntısı çekiyor.
Caddeden geçerken tesadüf çatıdaki güvercinleri gördüm. 5-6 kilo buğdayı alıp yerdeki karı temizleyerek döktüm. Çok sürmeden bir iki dakika içinde çatıdaki bütün güvercinler karnını doyurmak için çatıdan indiler. “dedi.
Özellikle karlı havalarda vatandaşların daha duyarlı olup sokak hayvanlarını unutmaması gerektiğini vurgulayan Karadavut, “Vatandaşlarımız karlı havalarda evlerinin penceresinin önüne bayatlamış ekmek koymaları kuşların aç kalmamasını sağlayacaktır. Yine sokak hayvanları için yemek atıklarını plastik kaplara boşaltarak uygun yerlere bırakabilirler.
Bu sayede kar örtüsüyle kaplı alanlarda yiyecek bulmakta sıkıntı çeken sokak hayvanları ve kanatlıların kışı atlatmalarına yardımcı olurlar.
Ayrıca bu tür duyarlılık gösteren vatandaşlarımız da büyük bir sevap işlediklerini unutmamalıdırlar.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.