""

Vatandaşlara baca temizliği uyarısı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:22

Vatandaşlara baca temizliği uyarısı

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, temizlenmeyen ve tıkalı bacaların yangın ve karbonmonoksit zehirlenmelerine neden olacağını belirterek, kış mevsimi gelmeden bacaların temizlenmesi konusunda vatandaşları uyardı.

Vatandaşlara baca  temizliği uyarısı
Son Güncelleme :

01 Kasım 2016 - 14:27

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, baca temizliğinin ihmal edilmemesi gereken önemli bir konu olduğunu belirterek, “Kış mevsimi başlamadan baca temizliğinin yaptırılması gerekir. Özellikle soba ile ısınan konut ve iş yerlerinde yangın ve zehirlenme vakıalarına karşı vatandaşların baca ve soba borularını temizletmesi istiyoruz. Temizlenmiş bir baca hem yakıtın daha iyi yanmasını sağlar, hem çevre kirliliğini önler, en önemlisi ise karbonmonoksit zehirlemesini engeller” dedi.
Vatandaşlarımız sobalarını yakmadan önce kesinlikle bacalarının kontrolünü ve temizliğini yaptırması gerektiğini vurgulayan Albayrak, “Yozgat belediyesi itfaiye müdürlüğü olarak baca temizleme işini yapıyoruz.
Vatandaşlar bize müracaatlarında baca temizliği için 54 lira ücret talep ediyoruz. Bunu belediye veznesine yatırıyorlar bizi arıyorlar adresi söylediği zaman ekiplerimizi gönderiyor ve temizlik işlemlerini yaptırıyoruz. Yılda en az iki defa bacaların, kömür yakıldığı içinde soba borularının ayda en az iki kere temizlenmesi gerekiyor. Bu vatandaşlarımızın kışı sağlıklı ve emniyetli geçirmeleri bakımından çok önemlidir.
Vatandaşlardan ricamız küçük gözüken bu önlemleri kendi sağlıkları için almalarıdır. Baca yangınının çıkmasındaki neden temizlik yapılmadığı zaman bacalar kurum bağlıyor. Bu kurumlarda sobanın ilk yakıldığı anda tutuşturarak çatıya sirayet ediyor. Baca temizliği yapılmazsa bacalar tıkalı oluyor ve geri tepme nedeni ile borudan dışarı giden zehirli gaz içeriye geldiği için zehirlenmeler yaşanıyor” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.