""

Vatandaşlara kene avcısı ‘Atak’ cinsi tavuk dağıtılacak « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 19:15

Vatandaşlara kene avcısı ‘Atak’ cinsi tavuk dağıtılacak

Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ilçe halkına kene avcısı olarak da bilinen ‘Atak’ cinsi tavuk satışı yapılacak.

Vatandaşlara kene avcısı  ‘Atak’ cinsi tavuk dağıtılacak
Son Güncelleme :

08 Mart 2017 - 7:00

Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanı Eyyup Elmalı, oda olarak çiftçiye en iyi hizmeti verip onlara destek olmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Çiftçinin ürün çeşitliliğini artırması daha fazla kazanç elde etmesi için sürekli arayış içerisinde olduklarını ifade eden Elmalı, “Alternatif geçim kaynakları olarak ilçe çiftçimize cüzi bir fiyatla kanatlı hayvan dağıtımına başlayacağız.
Tüm bakımları ilaçları tamamlanmış tavuk ve hindi dağıtımı için ilçe halkından talep almaya başladık.” dedi.
Köylerde yaşayan birçok çiftçinin evinde tavuğu dahi olmadığını vurgulayan Elmalı,”En azından böyle bir hizmet yaparak köylerdeki tavuk sayımızı fazlalaştırmak istiyoruz. Ayrıca köylümüze organik tavuk eti ve yumurtası yedirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.
Dağıtmayı planladıkları ‘Atak’ cinsi tavukların aynı zamanda kene avcısı olduğuna da dikkat çeken Elmalı, son zamanlarda ölümle sonuçlanan kene vakalarının azalması yönünde çitçimize destek olmayı da planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.