""

Vatandaşlara KOAH taraması yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 20:13

Vatandaşlara KOAH taraması yapıldı

15 Kasım Dünya KOAH Günü kapsamında Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Tıp Öğrencileri Birliği Topluluğu işbirliğinde KOAH hastalığının tanısı ve tedavisine yönelik halkı bilinçlendirme amaçlı ücretsiz Solunum Fonksiyonları Testi ile sağlık taraması yapıldı.

Vatandaşlara KOAH taraması yapıldı
Son Güncelleme :

17 Kasım 2017 - 7:00

Bir alış veriş merkezinde KOAH hastalığı konusunda halka farkındalık kazandırmak amacıyla kurulan standa vatandaşların ilgisi büyük oldu. Solunum Fonksiyonları Testi sonuçlarına göre doktorlar tarafından bilgilendirilen vatandaşlara KOAH’tan korunmak için gerekli önlemler, özellikle de sigara içmemeleri konusunda uyarılar yapıldı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bülent Çiftçi: “Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Topluluğu ve Türk Toraks Derneği işbirliğiyle 15 Kasım 2017 tarihinde Dünya KOAH Günü etkinlikleri yapılarak toplumumuzda, sağlık çalışanlarında ve sağlık yöneticilerinde KOAH farkındalığı ile bilincin artırılması hedeflenmektedir. Kronik (müzmin) Obstrüktif (tıkayıcı) Akciğer Hastalığının kısaltılmış ismi olan KOAH, zararlı toz, gaz ve parçacıkların solunması sonucu hava yollarında ve akciğerlerde gelişen mikrobik olmayan iltihabın neden olduğu, hava yollarının daralması ve tıkanması ile sonuçlanan genellikle ilerleyici özellikte bir hastalıktır.
Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Topluluğu ve Türk Toraks Derneği’nin organize ettiği bu sağlık taraması ile amacımız, KOAH konusunda halkı bilgilendirmek, toplumsal farkındalığı arttırmak, başlıca risk faktörleri konusunda olumlu ve kalıcı davranış değişiklikleri oluşturmak, hastalıkları erken dönemde tespit ederek ilerlemesini önlemektir.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.