""

Vatandaşların şeker ölçümü ve diyabet testi yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:40

Vatandaşların şeker ölçümü ve diyabet testi yapıldı

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Novada Alışveriş Merkezinde açılan stantta vatandaşların şeker ölçümü ile diyabet testi yapıldı.

Vatandaşların şeker ölçümü  ve diyabet testi yapıldı
Son Güncelleme :

16 Kasım 2018 - 7:00

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Novada Alışveriş Merkezinde açılan stantta vatandaşların şeker ölçümü ile diyabet testi yapıldı.
Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören standa alışveriş merkezi çalışanları da gelerek kan şeker ölçümünü yaptırdılar. Standa gelen vatandaşların şekerini ölçen sağlık çalışanları diyabetle ilgili broşür dağıtarak, bilgi verdiler.
İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin Diyabet Günü ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Diyabet, ciddi sağlık sorunlarına neden olan kronik bir hastalıktır. Tüm dünyada ve ülkemizde sıklığı gittikçe artmaktadır. TURDEP 2 (2010) çalışmasına göre ülkemizde yaklaşık 7 milyon diyabetli hasta bulunmaktadır. Kabaca her 11 kişiden 1 ‘i diyabetlidir. Bu sayının 2035 yılında 12 milyon olacağı öngörülmektedir. Bu artış hızına dikkat çekmek ve diyabet farkındalığını arttırmak için 1991 yılından itibaren kasım ayının 14’ ü tüm dünyada ‘Dünya Diyabet Günü’ adıyla kutlanmaktadır.
İl Sağlık Müdürlüğü olarak Yozgat’ta alışveriş merkezleri, hastanelerimizde poliklinik girişlerinde stant açarak, vatandaşlarımızın kan şekerini ölçtük. Amacımız erken tanıyı koymak ve tedaviyi en azından komplikasyonlar gelişmeden erkenden başlatmaktır.
Halkı bu amaçla bilinçlendirmek, eğer varsa tedbirini almak için buradayız.
En azından beslenme ve yaşam tarzı değişikleri ile tedaviye erken başlanırsa, diyabetin zararları en aza indirilir.
Son olarak hastalarımıza, düzenli hekim kontrolünün önemini bir kez daha hatırlatıyor Dünya Diyabet günlerini kutluyorum”.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.