Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Veri bilimi, veri analitiği ve yapay zekâ alanındaki gelişmeler anlatıldı

Bozok Üniversitesi’nde “Veri Bilimi, Veri Analitiği Ve Yapay Zekâ Alanındaki Gelişmeler” Toplantısı Yapıldı.

Bozok Üniversitesi’nde “Veri Bilimi,

Bozok Üniversitesi’nde “Veri Bilimi, Veri Analitiği Ve Yapay Zekâ Alanındaki Gelişmeler” Toplantısı Yapıldı.
Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan “Veri Bilimi, Veri Analitiği ve Yapay Zekâ Alanındaki Gelişmeler” konulu toplantıya Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Uğur Kölemen, İİB Fakültesi öğretim elemanları, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Orhan Er, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları, Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Babaarslan ve Matematik bölümü öğretim elemanları katıldı.


İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Arş. Gör. Yunus Emre Akdoğan sunumunda, Türkiye ve Dünyada Veri Bilimi ve Big Data çalışmaları ve uygulamaları, Türkiye’deki üniversitelerin veri bilimine ilişkin pozisyonları ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nin önümüzdeki yıllarda bu alanda atabileceği adımlar hakkında bilgi verdi.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Endüstri 4.0 döneminin başlaması ile Büyük Veri ve Nesnelerin İnterneti sistemlerinin hızla gelişmesine paralel olarak veri biliminin geleceğin mesleği olarak öne çıkacağını, bu alanda henüz geç kalınmadığını, çalışmaların ivedilikle sürdürülmesi gerektiğini ifade ederek devam eden süreçte konunun destekçisi ve takipçisi olacağını belirtti.

Reklamı Geç