""

Yabancı öğrenciler Sorgun’u gezdi « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 15:34

Yabancı öğrenciler Sorgun’u gezdi

Sorgun Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından organize edilen etkinlikte 19 ülkeden gelen lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan 60 yabancı öğrenci Sorgun’u gezdi.

Yabancı öğrenciler Sorgun’u gezdi
Son Güncelleme :

07 Aralık 2016 - 7:00

Turistik ve kültürel bir etkinlik olarak düzenlenen faaliyette bir araya gelen öğrenciler, kaplıcaları ile ünlü ilçenin tarihi ve kültürel mekânlarını gezerek bilgi aldı.
Sorgun Belediyesi tarafından Safa Sorgun Termal Otelde öğrenciler için verilen yemeğe katılan Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’te öğrencilerle sohbet ederek ilçenin kültürel değerleri, konumu ve coğrafi özellikleri hakkında bilgi verdi. Başkan Şimşek, yemek sonrası yaptığı konuşmada, Yozgat’ın en büyük ilçesi olan Sorgun’un kaplıcaları ile büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.
Başkan Şimşek, “Yurt içi ve yurt dışından ilçemiz kaplıcalarına büyük bir ilgi duyulmakta. Ülkemizin tam ortasında doğu ve batı illerinin kesiştiği noktada bulunan Sorgun’umuz bu yönüyle de büyük bir önem arz etmektedir. Bu bakımdan yabancı öğrencilerin ilçemizi ziyaret etmeleri ve kültürümüzü öğrenmeleri ilimizin ve ilçemizin tanıtımı açısından da önemlidir. Bizim öğrencilerimiz de bu tür etkinlikler kapsamında yabancı ülkelere gitmekte ve o ülkelerin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi sahibi olmaktadır. Bu vesile ile yabancı öğrencileri ilçemizde ağırlamaktan dolayı mutlu çok olduk ”dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.