""

Yaya geçitlerine kırmızı çizgi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 04:42

Yaya geçitlerine kırmızı çizgi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Türkiye genelinde aynı anda uygulanan “yayalar kırmızı çizgimizdir” projesi kapsamında Yozgat Fatma Temel İlkokulu önündeki yolda Kırmızı çizgi çekiyoruz etkinliği düzenlendi.

Yaya geçitlerine kırmızı çizgi
Son Güncelleme :

30 Mart 2021 - 15:18

Programa Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ali Sefa Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, bazı müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Yozgat Valisi Ziya Polat, etkinlik sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada; yayaların önceliğine dikkat çekti.
Vali Polat, “ Bugün burada Kırmızı çizgimizi çizdik yayalar kırmızı çizgimizdir dedik. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun başlattığı ve tüm Türkiye’de aynı anda uygulanan yayalar kırmızı çizgimizdir projemiz hayat geçti. Zaten bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıllardan itibaren öncelik yayanın öncelik hayatın sloganıyla 2018 yılında başlamıştı. Projelerimiz gençlerimize kırmızı düdük dağıtmıştık. Gençlerimizin özellikle okul çevresinde yaya geçitlerimiz belediyelerimizle ortaklaşa hepsi yenilenmişti. Şimdi de ışıksız yaya geçitlerinde öncelik hayatın öncelik yayanın sloganıyla devam ediyoruz. Tabi amaç trafikte sıfır can kaybı bir sayısı bile bizim için çok büyük bir rakam. İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan projenin 2023’e kadar strateji eylem planda açıklandı Burada ilimiz genelinde ki tüm yaya geçitleri Belediyelerimiz tarafından boyandı. Burada asıl amaç boyamak değil, insanımızın bu farkındalığı bu bilinci oluşturmak. İnşallah bu hafta içerisinde belediyemizle ortak trafik eğitim parkını da tekrar yenileceğiz. Çocuklarımıza eğitim vermek ve çocuklarımızın ailelerine ulaşmak önemli olan yayanın adım attığı an araçlarımızın artık durmayı bilmesi durmanın farklarına varması. İnşallah Yozgat’ımıza da bu eğitimi bu farkındalığı verebiliriz, vermeye devam edeceğimizi düşünüyorum. Allah herkese kasasız belasız yolculuklar nasip eder sıfır can kaybı hedefi ile yürüyoruz.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.