""

Yazarlar öğrencilerle buluştu « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 04:13

Yazarlar öğrencilerle buluştu

Yozgat Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ORAN Kalkınma Ajansı katkılarıyla Yozgat’ta düzenlenen “Okur-Yazar Buluşmaları” çerçevesinde yazarlar öğrencilerle bir araya geldi.

Yazarlar öğrencilerle buluştu
Son Güncelleme :

06 Nisan 2017 - 7:00

Yozgatlı yazar Yusuf Dursun ve İhlas Koleji’nde uzun yıllar öğretmenlik yapan yazar-şair Bestami Yazgan Yozgat genelinde okulları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldiler. 4 gün boyunca devam eden programda yazarlar öğrencilerle okuma alışkanlığı, yazarlık ve şiir üzerine söyleşi gerçekleştirdiler.
Yozgat genelinde çeşitli okullarda öğrencilerle bir araya gelen ve deneyimlerini öğrencilere aktaran yazarlardan Bestami Yazgan yaptığı açıklamalarda Türkiye okumuyor eleştirilerine yanıt verdi. Yazgan, “Son zamanlarda Türkiye okumuyor, okuma oranı düşük diye konuşanlar var. Bunu sahada olmayanlar söylüyor. Ben sahadayım geçen hafta Siirt’teydim binlerce çocuğa kitap ulaştı. Bu hafta Yozgat’tayım 10 bin kitap öğrencilere ulaştı. Önümüzdeki hafta da Batman’da 170 bin kitap valilik kanalıyla öğrencilere dağıtılacak” dedi.
Başta Yozgat Valiliği olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ORAN Kalkınma Ajansı’na teşekkür eden Yazgan, okuyucunun değerli olduğunu ve yazarın okuyucunun ayağına gitmesi gerektiğini söyleyerek “Yazar okuyucunun ayağına gitmelidir, okuyucu değerlidir. Yusuf Dursun Bey’le biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra kitap dostu olan Yozgat’ın emrindeyiz” şeklinde konuştu.
Yazarlar, program sonunda öğrencilere hediye edilen kitapları da imzaladılar.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.