""

Yazarlar Vali Yurtnaç’ı makamında ziyaret etti « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 11:21

Yazarlar Vali Yurtnaç’ı makamında ziyaret etti

Yozgat Valiliği öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ORAN Kalkınma Ajansı’nın da katkı sunduğu “Okur-Yazar Buluşmaları” çerçevesinde yazarlar öğrencilerle bir araya geldi.

Yazarlar Vali Yurtnaç’ı makamında ziyaret etti
Son Güncelleme :

07 Nisan 2017 - 7:00

Yozgat’ta öğrencilerin kimlik ve kişiliklerinin oluşturulması yönünde başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.Bu kapsamda Yozgat’ın yetiştirdiği yazarlardan Yusuf Dursun ve uzun yıllar öğretmenlik yapan yazar-şair Bestami Yazgan Yozgat’ta çeşitli okullarda öğrencilerle bir araya geldi.
4 gün süren program çerçevesinde yazarlar, öğrencilere yazarlık ve şiir üzerine öğretici bilgiler vererek, öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.
Program sonrası yazarlar Vali Kemal Yurtnaç’ı makamında ziyaret etti.
Vali Kemal Yurtnaç, öğrencilerin kimlik ve kişiliklerinin oluşturulmasında bu yıl çeşitli girişimlerde bulunduklarını söyledi.
Bu yılı Necip Fazıl yılı olarak belirlediklerini kaydeden Vali Yurtnaç, “Öğrencilerimizin kimlik ve kişiliklerinin oluşturulmasında her yıl bir dava adamını, bir fikir adamını öğrencilerimize anlatacağız. Bu yıl Necip Fazıl sempozyumu ile üstadı öğrencilerimize anlattık. Yıl boyu da çeşitli etkinliklerle üstadı öğrencilerimize anlatmaya devam edeceğiz. Şimdi de öğrencilerimizi şair ve yazarlarımızla buluşturuyoruz. Bu tür kişiler öğrencilerimizin kimlik ve kişiliklerinin oluşturulmasında büyük rol oynayacaktır” dedi.
Vali Yurtnaç, Yusuf Dursun ve Bestami Yazgan’a, öğrencilere gösterdikleri bu hassasiyetten ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
TÜRKİYE OKUYOR
Son zamanlarda Türkiye okumuyor, okuma oranı düşük diye konuşanların olduğunu belirten Yazar Bestami Yazgan, “Bunu sahada olmayanlar söylüyor. Ben sahadayım geçen hafta Siirt’teydim binlerce çocuğa kitap ulaştı. Bu hafta Yozgat’tayım 10 bin kitap öğrencilere ulaştı.
Önümüzdeki hafta da Batman’da 170 bin kitap valilik kanalıyla öğrencilere dağıtılacak. Sahada olmayanlar bu şekilde düşünebilir. Aydının görevi okuyucunun ayağına gitmektir. Kitaplardan uzak kalırsak hafızasını kaybetmiş insanlara döneriz.
Bu nedenle genç nesle okumayı sevdirecek, kitap sevgisi aşılayacak her türlü projenin içerisinde yer almaya seve seve hazırız” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.