""

Yazıcı: Bu ülke için mesai mefhumu gözetmeden çalışmalıyız « Yeniufuk Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 01:09

Yazıcı: Bu ülke için mesai mefhumu gözetmeden çalışmalıyız

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Yozgat il genelinde hemen hemen her ailede bir şehit ya da gazinin olduğu bir topluma hizmet ettiklerini belirterek, “Bu ülke için mesai mefhumu düşünmeden çalışmalıyız.”dedi.

Yazıcı: Bu ülke için mesai mefhumu  gözetmeden çalışmalıyız
Son Güncelleme :

13 Ocak 2018 - 7:00

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Başkanlığında Merkez Okul Müdürleri Toplantısı Milli Eğitim Müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin katılımıyla yapıldı.
Toplantıda okul müdürlerinin sorunlarını dinleyen Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, eksiklikleri not alarak giderilmesi için gerekli talimatları verdi. Toplantıya katılan müdür yardımcıları ve şube müdürleri de söz alarak, birimleriyle ilgili iş ve işlemler hakkında okul müdürlerine bilgi vererek sorularını cevaplandırdı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı’nın talimatıyla AR-GE biriminin yaptığı istatistiki çalışmada, son 3 yılda okulların YGS-LYS-TEOG sınavlarındaki başarı grafiği, yapılan toplantıda sunum şeklinde yansıtılarak okulların fiziki ve genel durumu değerlendirildi. Yapılan sunum neticesinde Yozgat’ta okulların son 3 yıldaki başarı grafiğindeki artış yada azalış gösteren dersler incelenerek gerekli notlar alınıp başarı varsa daha da artırılması düşüş var ise de nedenlerinin araştırılıp tespiti yapılarak olumsuzlukların ortadan kaldırılıp başarının artırılması gerektiği dile getirildi. Akademik başarının sürekli izleneceğini ve planla, uygula, kontrol ,önlem alma prensibiyle çalışılacağını vurgulandı.
Toplantıda gündem maddelerinden; DYK kursları ve karşılaşılan sorunlar ,madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadelede yapılan çalışmalar ,okul kantinlerinin mevzuata uygun işletilmesi ve sağlıklı beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar ,sosyal ,kültürel ve sportif etkinliklerin değerlendirilmesi, kariyer günleri ve öğrenci yönlendirmelerinin planlanması ,öğrenci güvenliği ve alınacak tedbirler , öğrenci sorunlarının tespiti, dezavantajlı öğrencilerin tespiti, akademik başarı durumu ve başarının artırılması için yapılacak eylem planı, kurumsal iletişim, kurum kültürü ve kurum iklimi, ölçme-değerlendirme , kalite takip sistemi iş ve işlemleri konuları görüşülüp kararlar alındı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, vicdanı ölçüsü verimlilik ve çalışma ile doğru orantılı olduğunu belirterek, “İlimiz genelinde hemen hemen her ailemizde bir şehidimiz ya da gazimizin olduğu bir topluma hizmet ettiğimizi unutmamalıyız. Bu ülke için mesai mefhumu düşünmeden çalışmalıyız. Vicdanımızın ölçüsü verimliliğimiz ve çalışmamızla doğru orantılıdır. Böylesine necip bir millet için çok gayret etmeliyiz. Vatan için toprağa verdiğimiz fidanlarımıza olan minnet ve şükran borcumuzu ödememiz için üstün bir çaba göstermek gerekir .”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.