""

Yeni Araçlar tanıtıldı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 05:38

Yeni Araçlar tanıtıldı

Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanlığı tarafından arama-kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere Yozgat AFAD İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen iki yeni araç basına tanıtıldı.

Yeni Araçlar tanıtıldı
Son Güncelleme :

14 Nisan 2017 - 8:42

Valilik önünde yapılan tanıtım programda Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, araçlar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.
Vali Yurtnaç, yaptığı açıklamada, yeni gelen araçlarla birlikte AFAD’ın Yozgat’ta 5 aracı olduğunu söyledi.Araçların son teknoloji ile donatıldığını ve dört çarpı dört olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, afetlerden önce alınacak tedbirlerin çok önemli olduğunu aktardı. Modern bir devletin herhangi bir afet halinde arama-kurtarma araçlarıyla vatandaşına destek verdiğine vurgu yapan Vali Yurtnaç, “Ben, Başbakanlık AFAD’a ilimize gönderdiği bu tam donanımlı araçlar için teşekkür ediyorum. Türkiye’de belki bunlardan 250-300 tane var. Bu araçlarla afet anında müdahale çok önemli. İlk 24-48 saatiniz enkaz altında kalanlar için önemli.
Ben bunu insana verilen değer olarak görüyorum. Türkiye bir afet ülkesidir, afetlere hazırlıklı olması lazım. Afetlere hazırlık da bu cihazlarla beraber oluyor. Araçlarımız son derece teknolojik sistemlerle donatılmış, şehrimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Valilik önünde yapılan tanıtım sonrası araçlar gün boyu Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara tanıtıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.