""

Yeni Sanayi Sitesi yatırım planına alındı « Yeniufuk Gazetesi

6 Mayıs 2024 - 22:22

Yeni Sanayi Sitesi yatırım planına alındı

Yozgat Sanayi ve Ticaret Merkezi Yapı Kooperatifi Başkanı Akif Demirkaya, mevcut sanayi sitesinin yetersiz kaldığına dikkat çekerek ikinci sanayi sitesi için resmi prosedürlerin tamamlandığını ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 2024 yatırım planına alındığını söyledi.

Yeni Sanayi Sitesi yatırım planına alındı
Son Güncelleme :

20 Şubat 2024 - 17:25

Kooperatif binasında Demirkaya tarafından yaptığı açıklamada, Çalatlı köyü mevkisinde planlanan ve kent merkezine 8 kilometre mesafede bulunan Yozgat Sanayi ve Ticaret Merkezi’nin kent ekonomisine büyük sağlayacağını söyledi.
Yeni kurulacak olan sanayi sitesi için 2018’den beri çalıştıklarını ifade eden Demirkaya; “450 bin metrekare alnın tahsisi yapıldı. Şu an üst yapı proje çalışmaları devam ediyor. İki etaptan oluşan projemizin birinci etabında 250-400 ve 800 metrekare alana sahip 154 iş yeri olacak. İş yeri yükseklikleri ise 7 ila 8 metre olacak. Toplamda ise 500 iş yeri yapma iznimiz bulunuyor. Üyelerimiz inşaat tamamlanana kadar yüzde 30’luk bir ödeme yapmak zorunda kalan kısım ise 15 yılda ödenecek” dedi.
Mevcut sanayi sitesinin 1980’li şartlara göre yapıldığına dikkat çeken Demirkaya; “Şu anda imalat yapmaya çalıştığımız iş yerlerimiz 100-200 metre dükkanlar şeklinde eski sistem kalmadı, makineleştik. İmalata geçtik. Bu yüzden dükkanlar küçük geliyor. Esnaf dükkanların önünden çıkmak zorunda kalıyor. Aynı atölyede 2-3 esnafın çalıştığı bile oluyor. Esnaf dükkan bulamıyor. Yeni iş yeri açmak isteyen esnaflar mağdur duruma düşüyor” dedi. Mevcut sanayi sitesinde bulunan dükkanların birçok iş dalı için yetersiz olduğunu ifade eden Demirkaya; “Yozgat’ta servis alamamanın en büyük sebebi bizim dükkanlarımızın alçak olması. Yani servis alacak bir atölyenin yüksekliği dört metrenin üzerinde olması gerekiyor. Bizim dükkanların girişi üç altmış üç elli. Bu sebepten yetkili servis alamayan esnaf arkadaşlarımız var. Yeni yapılacak sanayi sitesinde ise bu sorunlarla karşılaşmayacağız. Yozgatlıda artık yetkili servisler için çevre illere gitmeye gerek görmeyecek” şeklinde konuştu.
Haber: Mehmet EROL

 

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN