""

Yenidoğan Bakımı Eğitim Programı il genelinde uygulanmaya başlandı « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 08:44

Yenidoğan Bakımı Eğitim Programı il genelinde uygulanmaya başlandı

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen “Temel Yenidoğan Bakımı Eğitim Programı” kapsamında, il genelinde hekim dışı sağlık personeline yönelik eğitimlere başladı.

Yenidoğan Bakımı Eğitim Programı  il genelinde uygulanmaya başlandı
Son Güncelleme :

18 Aralık 2023 - 18:24

Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerini azaltma amacıyla başlatılan eğitim programı, yenidoğan ölümlerini önleme stratejilerini içeriyor. Yüksek teknolojiye dayalı uzman ağırlıklı yenidoğan bakımının yanı sıra temel yenidoğan bakım hizmetlerini geliştirmeyi hedefleyen bu program, merkezde ve ilçelerde kamu, özel, üniversite hastanelerinin yanı sıra 112 acil yardım hizmetlerinde çalışan hekim dışı sağlık personelini kapsıyor.
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programına, İkinci Grup Aralık Ayı Etabı dahilinde katılan sağlık personeline, Hemşire Rukiye Kıyak, Ebe Sevgi Açıkel ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Birimi Uzmanı Dr. Hanife Ece Erik tarafından 3 tur halinde eğitim veriliyor. Eğitim, 14-15 Aralık, 22-23 Aralık ve 28-29 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleşecek.
Eğitimin hem sahada programın etkin bir şekilde yürütülmesi hem de sağlık personelinin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla devam edeceği belirtiliyor. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.