""

“Yerelden Kalkınma Modeli” tutmadı mı? « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:53

“Yerelden Kalkınma Modeli” tutmadı mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı hemşerimiz Sayın Fuat Oktay’ın çok konuştuğumuz, enine boyuna üzerinde kafa yorulan projeden bahsediyorum.

“Yerelden Kalkınma Modeli” tutmadı mı?
Son Güncelleme :

11 Nisan 2022 - 17:44

Cumhurbaşkanı Yardımcısı hemşerimiz Sayın Fuat Oktay’ın çok konuştuğumuz, enine boyuna üzerinde kafa yorulan projeden bahsediyorum.
Ankara bir taraftan Yozgat diğer taraftan iki yıla yakın zamandır “Yerelden Kalkınma Modeli” üzerinde durmasına karşın ortaya ufak-tefek şeyler dışında bir şey çıkmayınca modelin tadı kaçtı.
Şöyle ki; Sayın Oktay geçen hafta Ak Parti teşkilatının iftar programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Biz Yozgat olarak ve Yozgatlı olarak burada söz vermiştik, bu sözümüzden geri kalamayız. Ne zaman olursa olsun, hiçbir şey için geç kalınmış değildir. Ve sizinle baştaki ahitleşmemiz hiçbir zaman geride kalmış değildir. Teşkilatlar olarak, Cumhur İttifaklarının teşkilatları olarak ve hatta tüm siyasi partilerin teşkilatları olarak herkesin bu gemiye atlaması gerekiyor.
Bu milleti seviyorsak, bu ülkeyi seviyorsak, bu vatanda bir ve beraberiz, başka da gidecek yerimiz yok diyorsak -ki Yozgat ve Yozgatlı zaten bunu söylüyor, bunun için gözünü kırpmadan şahadete gidiyor- burada yol yürümek zorundayız. Buradan geri duramayız. Biz elimizden geleni yapıyoruz, Yozgat için yapmaya çalışacağız ama bunu hep birlikte yapacağız.
Yani siz yerelde, burada çalışmazsanız, üretmezseniz, yatırım yapmazsanız, istihdam oluşturmazsanız, ihracat yapmazsanız, arzu ettiğimiz hedeflere ulaşmamız zor olur. 81 ilimizin ve her bir ilçemizin buna katkı vermesi gerekiyor. Ben Yozgatlı hemşerilerimizden, sizlerden ve teşkilatlarımızdan bunun sözünü bir kez daha almak istiyorum.
Varmıyız buna, varmıyız arkadaşlar. Biz bir araya geldiğimizde iftar sofralarında, akşam sohbetlerinde ve dışarıdaki sohbetlerimizde ilimizi ve ilçelerimizi nasıl geliştireceğimizi, milletimizi ve memleketimizi, vatanımızı, ülkemizi nasıl geliştireceğimizi konuşmamız gerekiyor, bununla dertlenmemiz gerekiyor. Bununla dertli olduğunuzu biliyorum, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hepimiz bununla dertliyiz.”
Ramazan ayı münasebetiyle program iftar olduğuna göre, Sayın Oktay’ın yardımlaşma, dayanışma ve manevi atmosfer üzerine bir konuşma yapması beklenirken, yerelden, üretimden, gelişmeden ve birlikte kalkınmadan bahsetmesinin bana göre bir tek sebebi olabilir, “Yerel Kalkınma Modeli” yerinde sayıyor, beklentilerin bir hayli uzağında kaldı diye düşünüyorum.
Çünkü yatırım konusu başta olmak üzere, çalışmada, üretimde, istihdamda ve devamında gelişme ve kalkınmada emsallerine bakıldığında gerilerden gelmeye devam eden Yozgat’ın durumu benzetmek gibi olmasın hasta yatağında ölümü bekleyen insandan bir farkı olmadığını göstermektedir.
Dolayısı ile en başında “Yerelden Kalkınma Modeli” elbisesi Yozgat’a giydirilirken, kurulan büyük hayaller esasında işin başındaki insanların asıl gerçeği kaçırmış olmasından kaynaklanıyor. Çünkü Yozgat’ta üretime ve istihdama dönüştürülecek bir sermaye yok. Bu bağlamda alt yapı derseniz, elinize sağlık. Sonuç olarak Devletin Yozgat gibi illere daha farklı bir bakış açısıyla yaklaşmasında fayda olacağını düşünüyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.