""

YGC Başkanı Kiracı yeniden konfederasyon yönetiminde « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 04:53

YGC Başkanı Kiracı yeniden konfederasyon yönetiminde

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) kongresinde Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yozgat Gazetesi Sahibi Osman Hakan Kiracı, yeniden konfederasyon yönetimine seçildi.

YGC Başkanı Kiracı yeniden  konfederasyon yönetiminde
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2017 - 7:00

Türkiye genelinde 8 ayrı bölgede kurulu olan Gazeteciler Federasyonları ile 93 Gazeteciler Cemiyetinin oluşturduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun 2. Olağan Genel Kurul toplantısında TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yeniden güven tazelerken Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı’da hem yeniden TGK yönetim kuruluna, hem de yönetimde koordinatörlük görevine seçildi.
Federasyon ve cemiyetlere üye yaklaşık 13 bin gazeteciyi temsil eden Türkiye Gazeteciler Konfederasyonun 2. genel kurulunda Türkiye’nin 81 ilinden gelen 234 delegeye TGK’nin 3 yıllık faaliyetleri hakkında bilgili verilirken yerel medyanın sorunları da dile getirildi
Gazeteciler Cemiyeti (Ankara) Başkanı Nazmi Bilgin’in divan başkanlığına getirildiği, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ile BİK Genel Kurul Üyelerinden Şevket Erzen ve Şevket Karahan’ın divan hayetinde görev aldı.
Konfederasyon Genel Başkanı Nuri Kolaylı,” Ülkemiz basın ve medya alanında kapsamlı bir değişime ve yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır”dedi.
Medya sektöründeki çalışma koşullarına,gazetelerin kaynak ve gazetecilerin yıpranma konularına, internet yasası ile televizyonculuk yayınlarına değindikten ve medyanın bütün temel sorunlarına dikkat çeken Kolaylı, “Ülkemiz, basın / medya alanında kapsamlı bir değişime ve yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır”diye konuştu.
Genel Başkan Kolaylı’nın konuşmasının ardından yönetim ve denetim kurulu raporları ile konfederasyonun bilançosu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. TGK Genel Kurulunda son olarak seçimlere geçildi.
Yaklaşık 234 delegenin oylamaya katıldığı genel kurul seçimlerinde yönetime seçilenler kongrenin ardından aralarında görev dağılımı yaptılar.
Yönetim kurulu görev dağılımı ise şöyle gerçekleşti.
TGK YÖNETİM KURULU
TGK Genel Başkanı : M. Nuri Kolaylı ( Bursa Gazeteciler Cemiyeti Bşk )
Genel Başkan Vekili : FeridunF.Özsoy ( Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Bşk.)
Genel Bşk. yardımcısı : Sefa Özdemir( Konya Gazeteciler Cemiyeti Bşk.)
Genel Bşk. Yardımcısı : Mevlüt Yeni ( Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Bşk.)
Genel Bşk. Yardımcısı : Adem Alemdar ( İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Bşk.)
Genel Bşk .Yardımcısı : Mehmet Abdioğulları( Ege Gazeteciler Federasyonu Bşk.)
Genel Bşk.Yardımcısı : Erdoğan Erişen (Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Bşk.)
Genel Sekreter : Ergun Ata (Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski Bşk.)
Mali Sayman : Mehmet Çelik (Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federas.Bşk.)
Genel Koordinatör : Sinan Tunç (İnternet Gazetecileri ve Blog yazarları Drn.Bşk)
Genel koordinatör : Osman Hakan Kiracı ( Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Bşk )
Yönetim krl.üyesi : Deniz Güçer ( Radyo-Televizyon Gazeteciler Derneği Bşk.)
“ “ : Nazmi Pınar ( Kuzey Kıbrıs Yazarlar ve Gazeteciler Drn.Bşk.)
“ “ : Ahmet Yetişen ( Hatay Gazeteciler Cemiyeti Bşk.)
“ “ : Mehmet Aydın ( Aydın Gazeteciler Cemiyeti Bşk.)
“ “ : Murat Atay ( Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Bşk.)
“ “ : Cem Kaytan ( Muğla Büyükşehir Gazeteciler Drn.Bşk.)
“ “ : Alaattin Aslan ( Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Bşk.)
“ “ : Mehmet Ergün ( Bilecik Gazeteciler Cemiyeti Bşk.)
“ “ : İsmet Akıncı ( Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Bşk.V.)
TGK 2.olağan genel kurulunda Konfederasyonun Denetim kurulu,Onur Kurulu ,Yüksek İstişare Kurulu ve Basın Etik kurulu üyeleri de oylamayla belirlendi.Kongre sonrasında kurullarda toplanarak aralarında görev dağılımında bulundular.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Onur Kurulu başkanlığına Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin,Basın Etik Kurulu Başkanlığına Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Derneği başkanı Üstün Tuncer,Yüksek İstişare kurulu başkanlığına da Bayburt Gazeteciler Cemiyeti başkanı Yaşar Yıldız seçildiler.
TGK genel kurulunun ardından AA Yozgat temsilcisi ve YGC başkan yardımcısı Ömer Ertuğrul ile birlikte Yozgata dönen YGC Başkanı Osman Hakan Kiracı kongre sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada “TGK kongresinde önce beni yönetim kuruluna seçen bütün delege meslektaşlarıma ve sonra da yönetim kurulu toplantısında konfederasyon koordinatörlüğü görevine getiren değerli arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.
TGK yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yine elele vererek Türk yerel medyasına bundan sonrada etkili hizmetlerimize devam edeceğiz.”dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.