""

Yıldız: Girişimciler 150 Bin lira hibe almaya hak kazanacak « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 20:25

Yıldız: Girişimciler 150 Bin lira hibe almaya hak kazanacak

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat YDO Koordinatörü Timur Yıldız, inovatif ve yenilikçi iş fikirlerine sahip olan girişimcilerin “1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı (BiGG)’da başvurmalarını sağlayacaklarını belirterek, her aşamayı başarı ile tamamlayan girişimcilerin TÜBİTAK’tan 150 Bin TL hibe almaya hak kazanacaklarını ifade etti.

Yıldız: Girişimciler 150 Bin lira  hibe almaya hak kazanacak
Son Güncelleme :

24 Ocak 2017 - 7:00

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı inovatif fikirlere sahip olan girişimci adayları için fon arayışı kapsamında geçtiğimiz günlerde Ankara’da “1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı (BiGG) 1.Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı”1601-1512 BİGG Programı” na katılım sağladı.
Eğitim ve lansamn programına Ajans adına katılım sağlayan Ajansın Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız,” Ostim Teknopark Atılım Üniversitesi ve Başkent Üniversitesinin ortak olduğu “TÜBİTAK’ın 1601 – Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında 2016 yılında açılan “1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı (BiGG) 1.Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı”1601-1512 BİGG Programına katılım sağlayarak ilimizde inovatif ve yenilikçi iş fikri olan girişimci adaylarımız için fon arayışındayız” dedi.
Ajansların illerde faaliyet gösteren Yatırım Destek Ofisleri sadece Ajansların kendi fonları için mevcudiyet gösteren kurumlar olmadıklarını aksine bölgeye girecek her türlü fon için ön ayak olduklarını ifade eden Yıldız, ” Atılım Üniversitesi, 2017 yılının ilk aylarında açılacak BiGG çağrısında 1. Aşama süreçlerini yürütecek Uygulayıcı Kuruluşlar arasında yer alacak.
BiGG çağrısı kapsamında BİGG-Atılım girişimci adaylarının iş fikri başvurularını toplayarak değerlendirecek, uygun bulduğu iş fikirlerini ön kuluçkaya alarak iş fikri doğrulama süreçlerinden geçirecek ve nitelikli iş planı hazırlama hususunda girişimcilere destek olacak”ifadelerini kullandı.
Yozgat’ta da inovatif ve yenilikçi iş fikirlerine sahip olan girişimcilerin de bu programa başvurmalarını sağlayacaklarını söyleyen Yıldız her aşamayı başarı ile tamamlayan girişimciler TÜBİTAK tarafından 150 Bin lira hibe almaya hak kazanacaklarını ifade etti.
Lansman ve eğitim programında Türkiye’de Mentörlük sisteminin kurucularından olan ODTÜ Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Batum moderatörlüğünde konusunda uzman akademisyen ve işletme sahipleri ile girişimcilik ekosistemi üzerinde çalışmalar yapıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.