""

Yıldız, İnandık barajında incelemede bulundu « Yeniufuk Gazetesi

28 Nisan 2024 - 19:45

Yıldız, İnandık barajında incelemede bulundu

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız Yerköy İnandık Barajında incelemede bulundu.

Yıldız, İnandık barajında incelemede bulundu
Son Güncelleme :

18 Nisan 2021 - 13:44

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız Yerköy İnandık Barajında incelemede bulundu.
İnandık barajı şantiyesini ziyaret eden DSİ Genel Müdürü Yıldız, şantiyede işte gelinen seviye hakkında bilgi aldı.
Kaya Yıldız incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada;‘’DSİ olarak Yozgat ilimize yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya devam ediyoruz.
Bu kapsamda bugün ekibimiz ile birlikte Gövde dolgu çalışmaları devam eden Yozgat Yerköy İnandık Barajı inşaatımızda incelemelerde bulunduk.
Görüldüğü gibi barajımızın gövde dolgu çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Barajımızın temelden yüksekliği 63 metre olup, 31,10 milyon m3 su depolama kapasitesine sahiptir.
Yerköy İnandık Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 28 bin 750 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır.
Bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte ülke ekonomisine yıllık 25 milyon 40 bin 417 TL katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Çalışmalarda emeği geçen DSİ ve Yüklenici firma çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
(Alpaslan Demir)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.