""

Yıllık Gelir Vergisi Beyanname Dönemi 1 Mart’ta başladı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 10:01

Yıllık Gelir Vergisi Beyanname Dönemi 1 Mart’ta başladı

Yozgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO)Başkanı Ahmet Bulut,meslektaşlarının vegelir vergisi mükellefleri ile gayrimenkul sermaye iradı olan kişilerin Beyan döneminin 1 Mart itibari ile başladığını söyledi.

Yıllık Gelir Vergisi Beyanname  Dönemi 1 Mart’ta başladı
Son Güncelleme :

04 Mart 2017 - 7:00

SMMMO Başkanı Ahmet Bulut, yaptığı açıklamada Gelir Vergisi açısından Mart ayının önemli bir ay olduğunu belirtti. Bulut, “ Bu yüzden de halk arasında Mart için; “Mart ayı, dert ayı” deyimi kullanılır. Gelir Vergisi’ne tabi gelir elde edenler, bu gelirlerini izleyen yılda beyan edip vergilerini ödemek zorundalar. Beyan dönemi 1 Mart’ta başladı, 27 Mart’a kadar vaktiniz var. Ticari, zirai ve mesleki faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri 2016 yılına ilişkin Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerini 27 Mart 2017 Pazartesi akşamına kadar elektronik ortamda göndereceklerdir”dedi.
KİMLER
BEYANNAME
VERECEKLER
2016 yılında ticari faaliyetinden ve kiraladığı konuttan 3 bin 800 TL’nin, iş yerinden ise 30 bin liranın üzerinde kira geliri olanların 27 Mart tarihine kadar beyan vermek zorunda olduğunu ifade eden Bulut, “ Gelir Vergisi mükellefleri 2016 yılı gelir vergisi beyannamelerini en geç 27 Mart 2017 tarihine kadar ilgili vergi dairesine verecekleridir 2016 yılı içerisinde toplam 3.800 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname vereceklerdir. Kira geliri beyanı verecek vatandaşların internette “www.gib.gov.tr” adresi üzerinden “Hazır Beyan Sistemi’ne giriş yapıp kendileri için hazırlanmış beyanlarını onaylayarak veya üzerinde gerekli değişiklikleri yaparak hızlı ve kolay bir şekilde kira beyanlarını verebileceklerdir. Gelir vergisinin 2017 yılının Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenmesi gerekmektedir.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.