""

YOBÜ Tunus’ta tanıtıldı « Yeniufuk Gazetesi

13 Mayıs 2024 - 14:32

YOBÜ Tunus’ta tanıtıldı

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) bünyesindeki Maarif Eğitim Ajansı tarafından Tunus’ta Türk Üniversitelerini tanıtmak amacıyla düzenlenen eğitim fuarında Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ)de yer aldı.

YOBÜ  Tunus’ta tanıtıldı
Son Güncelleme :

28 Nisan 2024 - 16:45

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen fuara Türkiye’den Yozgat Bozok Üniversitesi’nin de içinde yer aldığı 29 üniversite stant açarak katılım sağladı.
Fuarın açılış kurdelesini Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan ve Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün başta olmak üzere Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar’ın da aralarında bulunduğu 14 üniversitenin rektörleri ve protokol üyeleri kesti.
Türkiye Maarif Vakfı ev sahipliğinde Türkiye’den 29 Üniversite ile Tunus’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, uluslararasılaşma konusunda üniversite olarak kısa zamanda büyük mesafe kat ettiklerini belirterek, bu tür fuarların Türkiye’nin ve üniversitelerimizin tanıtımında büyük fonksiyon icra ettiğini dile getirdi. Rektör Yaşar, başta Türkiye Maarif Vakfı’na ve fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Yaşar ayrıca Tunus’ta Yunus Emre Enstitüsü’nü de ziyaret ederek, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Yoğun ilgi gören fuarda, Yozgat Bozok Üniversitesi standı da ziyaretçilerden büyük bir beğeni topladı. Yozgat Bozok Üniversitesi TÖMER Müdürü Öğr. Gör. Selçuk Doğan ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Sefer Aktaş temsil etti. / Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.