""

Yolcu ve şoförler bilgilendirildi « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 03:30

Yolcu ve şoförler bilgilendirildi

Yozgat Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli şehir terminalinde yolculara ve otobüs çalışanlarına daha sonra vatandaşlara kadına yönelik şiddetle mücadelede bilgilendirmesi yaptı.

Yolcu ve şoförler bilgilendirildi
Son Güncelleme :

21 Haziran 2022 - 16:55

Yozgat Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli şehir terminalinde yolculara ve otobüs çalışanlarına daha sonra vatandaşlara kadına yönelik şiddetle mücadelede bilgilendirmesi yaptı.
Bilgilendirme sonrası Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “İç İşleri Bakanlığı tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Etkinliğin ve Farkındalığın Artırılması Amacıyla hazırlanan kadına el kalkamaz mottosuyla Yozgat Valiliğini temsilen buradayız. Kadına yönelik şiddet; kadınların maruz kaldıkları fiziksel, cinsel, ekonomik ve psikolojik eylemler olarak karşımıza çıkıyor. Şiddet; yaşam hakkı, eğitim hakkı ve sağlık hakkı gibi temel insan haklarını ihlal ediyor. Her birimiz bir ailenin parçasıyız ve biliyoruz ki güçlü aile, güçlü toplumu inşa eder. Bu toplumu kurabilecek güç, şiddetsiz bir hayatı benimsemekten geçiyor.Şiddet Gören; Utanma, yalnızlık, yetersizlik hissi, başarısızlık hissi, suçluluk, düşük özgüven, harekette bulunmada yetersizlik, değersizlik hissi, konsantrasyon güçlüğü, kendinden memnuniyetsizlik, fiziksel rahatsızlıklar (Sakat kalma, yaralanma, kronik ağrılar), yeme bozuklukları vb. sonuçlara maruz kalıyor.”
Çocukların; “Kendine güvensizlik Aşırı pasiflik ya da hiperaktivite İletişim sorunları. Uyum sorunları Okul başarısında düşüş Anti-sosyal özellikler Kişilik bozuklukları Suça yönelme gibi etkilerle karşı karşıya kaldığı belirtilen açıklamada; “Tarihimizin tüm toplumsal süreçlerinde kadının belirleyici ve destekleyici bir rolü olduğu biliniyor. Milletimizin asli unsuru olan kadınlarımızın tarih boyunca yüklendiği tüm bireysel ve toplumsal sorumluluklarda yapıcı ve yol gösterici bir misyonla hareket ettiği görülüyor. Aziz şehitlerimizin kanı, gazilerimizin kahramanlıkları, kadınlarımızın fedakârlıkları, emek ve dualarıyla kurulan vatanımızda kadına yönelik her türlü şiddete karşı hukuk içerisinde mücadele etmek, sevgi ve saygıya dayalı değerlerle kurulmuş olan ülkemizde hepimizin sorumluluğunda
şiddete başvurmamalıyız. dinlemeliyiz, anlamalıyız, kendimizi karşımızdakinin yerine koymalıyız! saygı görmek temel insan hakkıdır” ifadelerini yer verildi. Alpaslan DEMİR

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.