""

Yoldaş, ilçe eğitimini değerlendirdi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 11:23

Yoldaş, ilçe eğitimini değerlendirdi

Sarıkaya İlçe Milli Eğitimi Müdürü Cüneyt Yoldaş, ilçelerinde bu yıl 379 öğrencinin İlköğretim okulundan mezun olduğunu belirterek, mezun olan öğrencilerden 297’sinin LGS’ye girdiğini söyledi.

Yoldaş, ilçe eğitimini değerlendirdi
Son Güncelleme :

27 Temmuz 2022 - 15:44

Sarıkaya İlçe Milli Eğitimi Müdürü Cüneyt Yoldaş, ilçelerinde bu yıl 379 öğrencinin İlköğretim okulundan mezun olduğunu belirterek, mezun olan öğrencilerden 297’sinin LGS’ye girdiğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Yoldaş,  “İlçemizde 350 öğrenci lise tercihi yaparken, Merkezi yerleştirme ile 131 öğrenci, Yerel yerleştirme ile de 181 öğrenci liselere yerleşti. Toplam 312 öğrencimiz tercih ettikleri liseye yerleşme hakkı kazanmış oldu.Bu öğrencilerimiz İstanbul Kabataş Anadolu Lisesi başta olmak üzere il dışı ve ilimiz dahilinde Fen, Sosyal Bilimler ve Anadolu lisesi türlerinde değişik okullara yerleşme başarısı göstermişlerdir. Bunun yanında birçok öğrencimiz de elde ettiği başarılı sonucuyla fen,sosyal bilimler liselerine gitme imkanına sahipken tercihlerini Proje Okulu olan Şehit Aksoy Anadolu Lisemizden yana kullanarak bizleri mutlu etmiş,onure etmiş bunun yanında sorumluluğumuzu da arttırmışlardır. Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminden itibaren LGS’de yakalamış olduğumuz başarı düzeyimizi devlet büyüklerimizin yoğun mücadeleleri sonucu ilçemize kazandırılan Proje okulumuzun öncülüğünde inşallah YKS düzeyinde de yakalayacağımızdan hiçbir endişemiz bulunmamaktadır.

Kıymetli veliler, sevgili öğrencilerimiz; okulumuz bu yıl ilk defa sınavla öğrenci alımı yapıyor olmasına rağmen sizler bizlere inandınız, güvendiniz ve tercihinizi okulumuzdan yana kullandınız. Okulumuza yerleşenler arasında öyle öğrencilerimiz bulunmaktadır ki sahip olduğu yüzdelik dilimle başarılarıyla ülke düzeyinde marka haline gelmiş okullarımıza yerleşme imkanına sahipken tek tercihle okulumuzda, ilçemizde kalmayı tercih etmişlerdir.

Bizler bu güvenin karşılığını vermekle mükellef olduğumuzu biliyoruz.Bu bilinçle önümüzdeki eğitim-öğretim döneminden itibaren çok daha yoğun tempoyla çalışacak okulumuzun ve onun öncülüğünde diğer liselerimizin arzulandığı şekilde gerek eğitim gerekse öğretim noktasında hak ettiği yere kavuşması noktasında azami gayret göstereceğiz.

Eğitim ve öğretim birbirini tamamlayan biri olmadan diğerinin değer kazanamadığı birbirine bağlı iki önemli olgu. Kaliteli bir eğitimle taçlandırılmış kaliteli öğretim seviyesine ulaşmak en büyük iddiamızdır. Bu konuda sizlerin de bizlerle aynı düşüncede olduğunuzu bildiğimizden bu ortak ideallerimize kısa sürede ulaşmak için sizlerden bizlere inanıp güvenmenizi, ortak ideallerin paydaşları olarak sizleri okullarımızda daha fazla ağırlamak, her konuda hemhal olmak , sorunları birlikte çözüp , mutlu, huzurlu, başarılı yarınlara birlikte yelken açmak istiyoruz.”diye konuştu. Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.