""

Yöresel ürünlerimiz Ankara’da sergilendi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 00:15

Yöresel ürünlerimiz Ankara’da sergilendi

Yozgat’ın yöresel ürünleri, “1.Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşması” etkinliği kapsamında düzenlenen fuarda kentin yöresel ürünleri sergilendi.

Yöresel ürünlerimiz Ankara’da sergilendi
Son Güncelleme :

25 Mart 2017 - 7:00

Sınai Mülkiyet Kanununun yürürlüğe girmesiyle birlikte önemli düzenlemelerin hayata geçirildiği Coğrafi işaretler ve geleneksel ürün adlarına ilişkin olarak yurt çapında farkındalık oluşturulması amacıyla yapılan “1.Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşması” etkinliği çerçevesinde düzenlenen törenle, Türk Patent ve Marka Kurumu’na Coğrafi İşaret Tescili için başvurusu yapılan Mersin Tantunisi, İzmir Lokması ve Uşak Tarhanası’nın tescil belgeleri sahiplerine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ tarafından verildi.
81 il Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Belediye, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen Coğrafi İşaretler Buluşması etkinliklerine Yozgat Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü V. Mualla Taşkesen, Yozgat Belediyesi, Akdağmadeni Belediyesi, Aydıncık Belediyesi Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü, Zafer Türk Mutfağı ve Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdürlüğü işbirliği ile Yozgat’ın coğrafi ürün tescili alınabilecek yöresel coğrafi işaret başvurusu yapılabilecek ürünlerden Yozgat Testi Kebabı, Tandır Kebabı, Yozgat Baklavası, Yozgat Un Helvası, Yufka Ekmeği, İncir Uyutması, Çanak Peyniri, Pestili, Kömesi, erişte makarnası, kesme çorbası, çap-çupu, Aydıncık Ametist Taşı Tesbihi, Yozgat Cehirlik Lalesi Kolonyası ve Gülsuyu, Karaçam Kolonyası, Akdağmadeni Salebi, Göbelek Mantarı, Oluközü Turşusu, Takı Sandığı gibi coğrafi ürün örnekleri ile katıldı.
Törenin ardından Bakan Özlü, 81 ilin coğrafi işaret standını gezdi, il temsilcileriyle sohbet etti ve yörelere özel ikramları tattı.
Yozgat Belediyesi tarafından Parmak çörek, arabaşı ve çanak peyniri’nin coğrafi ürün olarak tescilinin yaptırıldığını belirten Taşkesen programda, yürürlüğe giren Sınai Mülkiyet Kanununda yer alan coğrafi işaret korumasındaki yenilikler ile ilk defa yeni kanunla koruma getirilen geleneksel ürün adları ile Coğrafi İşaretlerde uluslararası koruma ve başvuru konularının ele alındığını belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.