""

Yozgat Barosu, O avukat hakkında soruşturma başlattı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 19:56

Yozgat Barosu, O avukat hakkında soruşturma başlattı

Yozgat Barosu, Astsubay Musa Özalkan’ın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’deki teröristlere yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olmasından bir gün sonra emekli ikramiyesine ve aracına haciz konulmasını talep eden Avukat Emine Gün, hakkında re’sen disiplin soruşturması başlatıldığını bildirdi.

Yozgat Barosu, O avukat hakkında soruşturma başlattı
Son Güncelleme :

13 Şubat 2018 - 9:26

Yozgat Barosu Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu uygulanan haciz işleminin, meslek kuralları ve meslek etiği, aynı zamanda vicdani ve toplumsal sorumluluk gereğince tasvibi ve kabulünün mümkün olmadığı belirtildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi: “12 Şubat 2018 tarihinde sosyal medya ile yazılı ve görsel basında yer alan haberler neticesinde; Afrin şehidimiz Musa Özalkan hakkında bir alacağa ilişkin olarak emekli ikramiyesi yönünden haciz işlemi tatbik edildiğini, Yozgat Barosu Başkanlığı olarak üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Söz konusu uygulanan haciz işleminin, meslek kuralları ve meslek etiği, aynı zamanda vicdani ve toplumsal sorumluluk gereğince tasvibi ve kabulü mümkün değildir.Bugün itibariyle; konuya ilişkin olarak, Baro Yönetim Kurulumuz olağanüstü toplanarak, adı geçen Avukat hakkında, basında yer alan haberler, suç ihbarı olarak değerlendirilmek suretiyle, Avukatlık mesleğinin bir yönüyle kamu hizmeti sunan bir meslek olması hasebiyle, bugün itibariyle Baromuz tarafından re’ sen disiplin soruşturması başlatılmıştır. Bu minval üzere; münferiden vuku bulmuş, bu hadiseden fazlası ile müteessir olduğumuzu bildirmek isteriz. Aynı zamanda, gerek sosyal medya gerekse, yazılı ve görsel basında bu olayın, tüm meslektaşlarımıza ve tüm Yozgat halkına mal edilmeye yönelik algı oluşturulma çabalarını da doğru bulmuyor ve kınıyoruz. Yozgat halkı, Yozgat Barosu Başkanlığı ve Baromuz meslektaşları olarak; aziz vatanımızın ve devletimizin birlik ve bekasını koruyup kollamak, ülkemizin ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü sağlamak için Şehit olan ve Gazilik unvanı kazanan vatan evlatlarının, dün yanlarında olduğumuz gibi, bugün ve her daim, maddi ve manevi olarak yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.